Din luna aprilie se va suplimenta numărul centrelor de vaccinare. Și medicii de familie vor primi vaccinuri. Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că de luna viitoare fiecare centru de vaccinare va afişa ce vaccin foloseşte şi o estimare a timpului de aşteptare pentru fiecare persoană înscrisă pe lista de aşteptare.

Tot în aprilie se va suplimenta numărul centrelor de vaccinare în zonele în care incidenţa cazurilor este mare.

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că luna viitoare se vor înfiinţa 125 de noi centre de vaccinare în zonele unde rata de infectare este mare. Tot el a spus că din 6 aprilie va creşte de la 60 la 90 numărul de persoane care vor putea să fie vaccinate într-un centru de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că tot din aprilie centrele de vaccinare vor afişa ce tip de vaccin folosesc.

Valeriu Gheorghiţă: “Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de proramare va avea afişat tipul de vaccin. Un al doilea element important va fi cel legat de estimarea timpului de aşteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de aşteptare”.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că de luna viitoare începe pregătirea medicilor de familie pentru a participa la Campania Naţională de Vaccinare.

Ei vor primi vaccinuri de la Johnson & Johnson şi de la AstraZeneca.

Programarea nu se va face pe platforma de pe internet, ci fiecare medic va face o listă de vaccinare din pacienţii pe care îi are înscrişi la el.

Comments

comments