Din dragoste și responsabilitate pentru copii: Simpozionul „Împreună pentru o generație sănătoasă” – ediția a VII-a

0
99

Din dragoste și responsabilitate pentru copii: Simpozionul „Împreună pentru o generație sănătoasă” – ediția a VII-a. Din dragoste și responsabilitate pentru copii. Acesta este argumentul care, de ani buni, stă la geneza simpozionului ,,Împreună pentru o generație sănătoasă” organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Argeș în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie Pitești.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediție, a devenit deja o tradiție în cadrul instituției fiind organizat, întotdeauna, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului. Invitați speciali, la simpozionul care a reunit aproximativ două sute cincizeci de asistenți medicali, au fost: directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, Adina Enescu, președintele OAMGMAMR Argeș, Estera Stămoiu, medicul pediatru Cristina Iordache, medicul de familie Dana Tudan și Diana Grigore, reprezentantul companiei care a sponsorizat evenimentul.

În discursul său, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, Adina Enescu, a felicitat echipa care a organizat manifestarea, dar și pe asistentele medicale care au pregătit lucrări științifice. În plus, aceasta le-a mulțumit colegelor sale pentru că au fost receptive la propunerile pe care le-a făcut pentru a avea succes în desfășurarea activității medicale din cadrul respective unități sanitare.

Liderul asistenților medicali argeșeni, Estera Stămoiu, a scos în evidență necesitatea unei astfel de manifestări care așează în prim plan sănătatea celei mai tinere generații. ,,Ne aflăm la cea de-a șaptea ediție și doresc să îi mulțumesc doamnei director Adina Enescu pentru că este alături de noi într-un asemenea demers, dar și vicepreședintelui Ordinului Asistenților Medicali Argeș, Neli Homeghiu, care este motorul acestui eveniment. De asemenea, le mulțumesc tuturor asistentelor medicale care au redactat lucrări deoarece tema aleasă este de o deosebită importanță și de maxim interes pentru toți profesioniștii din domeniul medical. Ordinul Asistenților Medicali Argeș va continua să păstreze tradiția organizării unor astfel de proiecte sau campanii care au ca scop principal sănătatea semenilor noștri” a mai spus Estera Stămoiu.

Anul acesta, tema abordată în lucrările prezentate în cadrul sesiunii științifice a avut în prim plan ,,Rolul asistentului medical în depistarea semnelor de urgență în afecțiuni pediatrice”・

Cei prezenți, au audiat, pe parcursul a două ore, lucrări științifice care au abordat subiecte extrem de importante din domeniul medical:
・ ,,Profesia de asistent medical – O profesie nobilă” (asistent medical Flori Stoica)
・ ,,Rolul asistentului medical în efectuarea triajului pacienților în urgență” (asistent medical Carmen Lică)
・ ,,Rolul asistentului medical în depistarea semnelor de urgență”
・ ,,Rolul asistentei medicale în depistarea semnelor de urgență ale Insuficienței respiratorie acută” (asistent medical Leca Alina)
・ ,,Rolul asistentei medicale în observarea semnelor clinice de urgență în afecțiuni ale aparatului cardiovascular” (asistent medical Anca Bârzotescu și Claudia Moisoiu)
・ ,,Rolul asistentei medicale în depistarea semnelor de urgență în SDA – Sindromul de deshidratare acută”
・ ,,Rolul asistentei medicale în observarea semnelor clinice de urgență în afecțiuni ale sistemului nervos”

Tot despre importanța rolului asistentului medical a vorbit și medicul pediatru Cristina Iordache subliniind faptul că sunt esențiale comunicarea și colaboarea în echipa format din medici și asistenți. De altfel, Cristina Iordache i-a îndemnat pe asistenții medicali prezenți să fie mici detectivi în activitatea de zi cu zi tocmai pentru a eficientiza actul medical chiar și în situațiile mai complicate.

Medicul de familie Dana Tudan a ales să promoveze și cu această ocazie hrana sănătoasă a bebelușului, adică laptele matern pe care l-a numit ,,arma de aur pe care mama o oferă pruncului său”.

Neli Homeghiu, vicepreședinte al Ordinulului Asistenților Medicali Argeș și asistent medical în cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești a explicat că ,,acest proiect este unul de suflet care a reușit să devină tradiție datorită implicării tuturor factorilor care l-au sprijinit. De asemenea, prin acest proiect mi-am propus să recunoaștem adevărata valoare atât a celor cu experiență ca mine, cât și a celor mai tineri. Ne bucurăm că avem cui preda mai departe ștafeta. Sunt tineri foarte bine pregătiți în fața cărora nu pot să spun decât <<Jos, pălăria!>>”.

La finalul evenimentului, sponsorul principal a organizat un concurs și a oferit tuturor celor prezenți materiale promoționale, dar și flori pentru cei care au susținut lucrări și discursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here