Din această lună, comercianţii de autoturisme nu mai au voie să vândă maşini cu norme de poluare sub standardul Euro 6

Începând cu 1 septembrie, comercianții de autoturisme nu mai au voie să comercializeze vehicule cu norme de poluare sub standardul Euro 6.

 

Anul trecut, în luna septembrie, normele Euro 6 deveneau obligatorii pentru toate mașinile nou produse pentru ca, din această lună, comercianții să nu mai poată vinde mașini cu norme inferioare. Obligativitatea ca toate mașinile noi vândute să îndeplinească standardele Euro 6 atrage după sine și o nouă povară pentru clienții români de vehicule. Este vorba despre plata timbrului de mediu de care, până la 1 septembrie, cumpărătorii mașinilor de acest tip erau scutiți. Singurele mașini pentru care nu este necesară plata timbrului de mediu rămân cele electrice și hibride.

De asemenea, sunt scutite de la plata timbrului mașinile cu destinație specială precum cele destinate persoanelor cu handicap, misiunilor diplomatice, armatei, poliției, pompierilor sau jandarmeriei.

Tot de la 1 septembrie a intrat în vigoare şi obligativitatea plății timbrului de mediu în cazul achiziționării unui vehicul Euro 6 deja înmatriculat pentru care nu era necesară plata taxei la data primei înmatriculări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here