Marţi, 1 octombrie, piaţa serviciilor medicale argeşene se îmbogăţeşte cu o nouă ofertă: Policlinica „Victoria”. O nouă unitate medicală privată, specializată în medicina dentară, dar nu numai, deschisă în Piteşti, strada Negru Vodă, nr. 4. „În medicina dentară, victoria se obţine când ştiinţa face casă bună cu specialiştii!”, sunt de părere managerii noii policlinici, de aceea, pe lângă faptul că au reuşit să atragă cei mai buni specialişti în domeniu, au dat o mare atenţie dotării tehnice, putându-se lăuda cu cele mai performante aparate în domeniu.

Computer tomograf cu braţ cefalometric de ultimă generaţie (Planmeca 3D MID)

În acest sens, Departamentul de Imagistică, al cărui coordonator este dr. Cristoveanu, medic radiolog, este unul reprezentativ. „Dispunem de multiple posibilităţi de investigare pe bază de raze X, folosind aparate de ultimă generaţie în domeniu, ce pot investiga atât zona dentară cât şi sfera ORL, craniană, cervicală. Departamentul de imagistică este dotat şi cu un aparat de radiologie intraorală (Planmeca proX) care ajută la investigarea statusului dentar, aparat ce optimizează expunerea la radiaţii, astfel încât pacientul să primească o doză cât mai mică de radiaţie X, pentru o calitate maximă a imaginii. Imaginile sunt salvate în format digital şi pot fi transmise on-line sau pe diferite suporturi electronice medicilor din clinica noastră sau către alţi colaboratori. Totul se întâmplă într-un timp foarte scurt, pacientul nu mai are de ce să aştepte developarea filmelor, iar pentru că nu folosim astfel de materiale consumabile, preţul unor astfel de investigaţii este mai scăzut decât cu metodele clasice. În plus, Departamentul dispune de un computer tomograf cu braţ cefalometric de ultimă generaţie (Planmeca 3D MID), care se adresează zonei capului şi gâtului. Acesta poate fi folosit în diagnosticarea multiplă, în endodonţie, periodonţie, artodonţie, chirurgie dentară şi maxilo-facială, patologia articulaţiei tempotomandibulare, ORL, sinusală, patologia tractului respirator, coloana cervicală şi neurocraniu. Softul aparatului are mai multe module cu care se pot crea ghiduri chirurgicale pentru implantologie, analize şi măsurători cefalometrice, analize şi planing, aparate de tratamente ortodontice. De asemenea, cu ajutorul laboratorului nostru din Finlanda, putem realiza proteze din titan pentru reconstrucţii faciale, foarte necesare în chirurgia bucomaxilofacială”, spune dr. Cristoveanu.
Un alt punct forte al Policlinicii „Victoria” este şi laboratorul de tehnică dentară, dotat cu tehnică modernă computerizată, cu ajutorul căruia se elimină erorile ce pot apărea la realizarea manuală a lucrărilor dentare. Scanerul intraoral înlătură disconfortul pacientului la amprentare, scurtează semnificativ timpul necesar, elimină o parte din fazele intermediare, permiţând realizarea unor lucrări de înaltă fidelitate. Prin tehnologiile moderne pe care Policlinica „Victoria” le are la dispoziţie, se pot realiza lucrări ceramice asiate de calculator, pe orice tip de suport, de la zirconiu la alumină, lucrări provizorii, implanturi sau încrustaţii de faţete. Aceste servicii sunt puse atât la dispoziţia a medicilor policlinicii, cât şi a celorlalţi medici dentişti din oraş, dispuşi la colaborare.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI