DIICOT începe urmărirea penală în dosarul în care premierul Viorica Dăncilă e acuzată de înaltă trădare

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem în dosarul deschis după plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Începerea anchetei de către procurorii DIICOT înseamnă că plângerea depusă de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, întrunește condițiile prevăzute în legislația penală privind depunerea unui denunț. Pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

”La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncila/Orban) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b şi articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea naţională)”, transmite DIICOT.

În luna mai, liberalii au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul deciziilor luate de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. După ce Parchetul general și-a declinat competența în analizarea acestor acuzații, dosarul a ajuns la DIICOT.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here