Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică Regulamentul privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar după ce Înalta Curte a decis că această activitate nu poate fi reglementată de autorităţile locale. 

Documentul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar una dintre cele mai importante modificări constă în faptul că dispoziţia de ridicare/blocare a vehiculului va avea natura unui act administrativ. Există și o veste bună pentru șoferii care își lasă mașinile în locuri nepermise: nu vor putea fi ridicate cele cu persoane înăuntru și nici cele mai grele de 3,5 tone, care vor fi doar blocate. Nici cele mai grele de 3,5 tone nu vor fi luate, însă vor fi blocate.

În aprilie anul acesta, primăria Sector 1 Bucureşti a câştigat un proces prin care ICCJ obliga MAI şi Guvernul să aprobe un regulament de ridicare a maşinilor.

Noul pachet de legi pentru schimbarea Regulamentului privind circulaţia pe drumurile publice dă undă verde Primăriilor pentru a desemna o companie să ridice autovehiculele parcate neregulamentar.

Comments

comments