Dezbatere publică la Mioveni privind bugetul local pe anul 2020

0
90

Joi dimineața, la Primăria Mioveni, au avut loc discuții pe tema bugetului local pe anul 2020. ”În această dimineață, am avut o primă discuție cu reprezentanții primăriei, ai serviciilor publice și societăților subordonate Consiliului Local, asupra bugetului orașului Mioveni pe anul 2020. Cu toate că eforturile primăriei din ultimul an s-au concretizat prin creșterea gradului de încasare și reducerea sumelor restante de la populație, bugetul din acest an se prefigurează a fi sub așteptările noastre. Motivul îl constituie o decizie a Guvernului prin care mare parte a cotei defalcată din TVA nu a mai fost virată de stat către bugetul local.

Până la noi decizii și echilibrări financiare din partea statului, bugetul pentru 2020, creionat la nivelul veniturilor și cheltuielilor anului 2019, include o serie de investiții importante pentru comunitate precum – finalizarea rețelei de gaze pentru cartierul Clucereasa, finalizarea Sălii Sporturilor Mioveni, finalizarea noului corp al grădiniței Campionii, reabilitare corp C al căminului de la Grupul Școlar, realizarea acoperișului tribunei stadionului, demararea proiectului și obținerea avizelor pentru șoseaua de centură a orașului, noi investiții la spital, în dezvoltarea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, etc.

Ca și anul trecut, prioritatea va consta în finanțarea sănătății și serviciilor medicale, educației și culturii, funcționarea serviciilor publice din subordinea Consiliului Local”, transmite primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here