Dezastru la simularea pentru Evaluarea Națională 2019. Jumătate dintre elevi nu au reușit să ia media 5. Doar 53% dintre elevii care au susținut testele le-au și promovat.

La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a, 87.225 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezinta 53,1% dintre elevii prezenți la toate probele (164.264), procent mai mare decât cel înregistrat anul trecut (47%).

Simularea susținută pentru prima dată de elevii claselor a VII-a a relevat o rată a mediilor mai mari sau egale cu 5 de 52,4% (88.117 elevi din 168.108 elevi prezenți la toate probele).

”Nu aș putea să spun că sunt mulțumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de evaluare de la clasa a VIII-a, sigur cei de la clasa a VII-a mai au un an de zile, au promovat 53%, ceea ce mie mi se pare că e nemulțumitor și când spun că au promovat spun că au luat note note mai mari de 5. Anul trecut, procentul a fost comparabil. Și rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulțumitoare, deci e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru ca mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Comments

comments