De la 1 aprilie, Uniunea Europeană a introdus obligativitatea indicării pe etichetă a ţării de origine a cărnii, alta decât carnea de vită. Potrivit Comisiei Europene, noile prevederi pentru carnea de oaie, capră, porc şi pui cer menţionarea, pentru consumatorii din UE, a ţărilor în care animalele au fost crescute şi sacrificate.

Regulile, care se aplică şi pentru carnea din ţările care nu sunt membre UE, sunt mai puţin stricte decât cele pentru carnea de vită care sunt în vigoare încă din 2002 şi cer precizarea locului unde s-au născut vitele. Executivul comunitar a apreciat că, în cazul altor animale decât vitele, obligativitatea informării consumatorilor cu privire la locul unde s-au născut animalele ar fi presupus costuri disproporţionate. „În practică, volumul transporturilor de vite este semnificativ mai mare decât în cazul porcilor, păsărilor, oilor şi caprelor”, precizează Comisia Europeană.

La fel ca şi în cazul cărnii de vită, produsele procesate nu sunt obligate să ofere informaţii despre originea produsului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI