Despăgubiri uriașe în dosarul Gala Bute! Elena Udrea trebuie să-i achite 600.000 euro afaceristului argeșean Corin Boian

1,676 views

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani cu executare, fiind astfel menţinută sentinţa iniţială, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoare. Procurorii DNA spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Banii ar fi fost daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial.

Pe lângă condamnări, inculpaţii au de plătit și sume mari de bani, în urma deciziei instanţei.

Citește și Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul legat de Gala Bute 

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Instanţa a mai dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Judecatorii au mentinut sechestrele asiguratorii puse mai mai multe bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea Elenei Udrea si a lui Rudel Obreja.

Comments

comments