Deşi primeau ajutoare sociale, traficanţii de persoane de la Berevoeşti erau scutiţi medical de muncă în folosul comunităţii

0
246

14 din cele 38 de persoane arestate în cazul de sclavie şi sechestrare de persoane de la Berevoeşti primeau ajutoare sociale.

Astfel, în urma verificarilor intreprinse la sediul primariei de catre Corpul de control si AJPIS a rezultat ca din cele 38 de persoane aflate in arest preventiv sau in arest la domiciliu 14 beneficiau de ajutoare sociale in cadrul a 8 dosare de ajutor social. Din verificarea dosarelor a rezultat ca acestea erau intocmite necorespunzator, fiind identificate urmatoarele deficiente: cererile nu erau solutionate la timp, anchetele sociale nu erau efectuate in termen legal, dispozitiile primarului nu erau emise in termen si nu erau comunicate beneficiarilor, in unele cazuri dosarele nu contin copii ale documentelor de identitate sau ale existentei bunurilor pe care le detine familia beneficiara de ajutor social.

Astfel, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale cu amenda in valoare totala de 17.000 lei, din care primarul – 3, in valoare de 7500 lei, secretarul comunei – 3, in valoare de 7500 lei si asistentul social – 2, in valoare de 2000 lei.
În majoritatea cazurilor, titularii dosarelor de ajutor social erau scutiti temporar de munca in folosul comunitatii prezentand adeverinte  medicale. Au fost identificate peste 40 de astfel de adeverinte medicale eliberate de un medic specialist ORL de la Spitalul Municipal din Campulung, existand situatii in care ambii soti au beneficiat de adeverinte medicale eliberate in aceeasi zi, cu aproximativ acelasi diagnostic. Aceasta situatie va fi sesizata Casei de Asigurari de Sanatate Arges si Colegiului medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here