Deşi legea a intrat în vigoare, majoritatea transportatorilor rutieri de persoane din Argeş nu au case de marcat

590 views

Deşi legea a intrat în vigoare, majoritatea transportatorilor rutieri de persoane din Argeş nu au case de marcat. Transportatorii rutieri de persoane, care fac regulat curse între localităţile din România, vor fi obligaţi prin lege să îşi ia case de marcat cu jurnal electronic până în luna ianuarie 2020. Aceste măsuri fiscale sunt inscluse în Legea nr. 136/2019 care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 587 din data de 17 iulie 2019.

“Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în trafic naţional au obligaţia să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii, cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin.2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare, în termen de 6 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei legi”, adică până pe 20 ianuarie 2020, potrivit actului normativ.

Practic, autoritățile au stabilit că și transportatorii rutieri naționali de persoane trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic, la fel ca oricare altă firmă ce încasează bani, pentru bunuri sau servicii, de la persoane fizice.

Deşi legea a intrat în vigoare de câteva zile, majoritatea transportatorilor rutieri de persoane din Argeş nu au case de marcat susţin cei care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Comments

comments