Deşeurile de la Ştefăneşti încaieră PSD şi ALDE. Gerea plasează scandalul în curtea PSD Argeş

0
195

Într-un comunicat de presă, deputatul ALDE Andrei Gerea plasează scandalul deşeurilor de la Ştefăneşti, în mod subtil, în curtea celor de la PSD Argeş, colegii lui de alianţă.

“Nu poate fi tolerat ca autoritățile locale și județene din Argeș să accepte ca niște băieți deștepți, indiferent de forța lor economică și de influența pe care o au, să transforme Argeșul într-un imens depozit de deșeuri… Așadar, atrag atenția tuturor celor implicați, și mai ales autorităților locale și județene să nu se joace cu focul….”, declară Andrei Gerea.

Deci! Ce avem noi aici…, în declaraţia lui Gerea? Păi, autorităţile locale sunt reprezentate de primăriţa PSD Jenica Dumitru!!! Iar când spui autorităţile judeţene, toată lumea se duce cu gândul la conducerea CJ Argeş, reprezentată tot de un pesedist, preşedintele Dan Manu, dar şi la Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu, instituţie condusă de Alexandru Mihai Vâjan, ginerele primarului PSD de la Boteni, Vasile Leau.

Redăm mai jos declaraţia integrală a deputatului Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE la nivel naţional:

„Nu cred că este acceptabil ca Argeșul să se transforme într-o groapă de gunoi. Nu poate fi tolerat ca autoritățile locale și județene din Argeș să accepte ca niște băieți deștepți, indiferent de forța lor economică și de influența pe care o au, să transforme Argeșul într-un imens depozit de deșeuri. M-am abținut de la comentarii până acum, deși am urmărit atent ceea ce s-a întâmplat la Ștefănești. Am considerat că autoritățile trebuie lăsate să își facă treaba și să reglementeze cazul de acolo.

Poate că situația de la Ștefănești nu are potențialul pericol pe care l-a avut depozitul de la Câmpulung, însă nu putem neglija aceste aspecte. Așadar, atrag atenția tuturor celor implicați, și mai ales autorităților locale și județene să nu se joace cu focul, să se implice la modul serios, în conformitate cu prevederile legii, pentru a rezolva criza de la Ștefănești și ulterior să se aplece cu maximă atenție și asupra celorlalte depozite care se află în județ, cele mai multe în jurul orașelor.

Este inadmisibil să punem în pericol sănătatea oamenilor, pentru că dincolo de problema de estetică sau economică, cea mai stringentă este cea de mediu care are un impact direct asupra sănătății cetățenilor. Voi continua să monitorizez extrem de atent evoluția situației de la Ștefănești, sunt în permanentă legătură directă cu ministrul Grațiela Gavrilescu căreia îi mulțumesc pentru receptivitate și atrag încă o dată atenția că nu vom accepta sub nicio formă altă cale decât cea de reglementare conform legii a activității depozitelor de deșeuri din Argeș și în mod special a celui de la Ștefănești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here