Deschiderea noului an universitar. Primarul Piteştiului: “Suntem martorii unui moment istoric pentru comunitatea noastră”

 Marţi, 3 octombrie, la Pitești Arena, a avut loc deschiderea noului an universitar, primul după fuziunea dintre Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București şi Universitatea din Pitești.

Prezent la eveniment, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a declarat: “Suntem martorii unui moment istoric pentru comunitatea noastră – actul de naștere a Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, cu Centrul Universitar Pitești!

În fiecare an, la deschiderea anului universitar, participăm la o sărbătoare care celebrează cunoașterea, excelența academică și contribuția esențială a universității – inima cetății – la dezvoltarea orașului nostru.

De această dată, evenimentul este mai special, nu pentru că ne aflăm în Pitești Arena, unul dintre cele mai frumoase spații competiționale din România, ci pentru că, după 61 de ani de învățământ superior într-un centru local, Universitatea din Pitești intră, prin fuziune, alături de Politehnica București, într-o instituție model de învățământ superior din România și Europa!

Este o strategie creativă și dinamică de dezvoltare a alianțelor naționale și europene a universităților, benefică politicilor publice în domeniul învăţământului superior şi cercetării, bugetării și finanțării sistemului, dezvoltării superioare la nivel european și mondial.

Stimați profesori, aveți o mare responsabilitate, aceea de a ghida tinerii spre cariere de succes! Vă mulțumim pentru devotamentul vostru.

Dragi studenți, sunteți viitorul. Această universitate vă oferă oportunități, vă încurajez să vă implicați în mod activ în comunitatea voastră universitară, apoi în cea identitară – a Piteștiului!

Doresc succes și realizări pentru fiecare dintre cei prezenți, transmit felicitări Centrului Universitar Pitești și prorectorului coordonator, profesorul Dumitru Chirleșan!

Felicitări, de asemenea, rectorului Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Mihnea Costoiu!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.