Deputatul Simona Bucura Oprescu a făcut o interpelare pe adresa ministrului Transporturilor, Iulian Matache, privind construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu.

 

Fiind vorba despre un obiectiv major pentru Argeş şi pentru România, deoarece acest tronson va lega, practic, zona de est a ţării şi chiar România însăşi de Europa Occidentală, interpelarea are drept scop evaluarea stadiului în care se află proiectul.

Textul interpelării este următorul: “Din păcate, deşi de ani de zile se vorbeşte despre acest proiect, paşi concreţi nu s-au făcut decât în ultima vreme, însă şi acum lucrurile sunt neclare. În acest sens, solicit informaţii concrete despre:
– situaţia actuală a proiectului
– când anume va fi gata revizuirea studiului de fezabilitate
– când vor începe efectiv lucrările
– când va fi finalizată investiţia
– din ce fonduri va fi realizată investiţia
– cu ce buget va contribui Guvernul României

Nu trebuie uitat că autostrada Piteşti-Sibiu este cerută cu insistenţă de Automobile Dacia SA, care are uzina de construcţii maşini în Mioveni, deoarece o infrastructură adecvată ar reduce foarte mult costurile de transport ale societăţii. De asemenea, construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu ar duce la o dezvoltare a sectorului turistic în zona de nord a Argeşului, în Vâlcea şi în Sibiu, iar transportatorii ar avea, de asemenea, o rută mai scurtă şi mai directă, deci mai eficientă din toate punctele de vedere, pentru a trece dintr-o parte în alta a Carpaţilor. Tocmai de aceea consider că proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu este, poate, cel mai important privind infrastructura din ultimii ani şi trebuie să fie tratat ca atare. Vă rog, în consecinţă, că îmi furnizaţii informaţiile solicitate în cel mai scurt timp”, se arată în interpelarea parlamentarului argeşean, Simona Bucura Oprescu.

Comments

comments