Deputatul PNL Dănuţ Bica: Fluturaşul de salariu pentru luna ianuarie spune totul despre dezastrul provocat de guvernarea PSD-ALDE

Dănuţ Bica, deputat PNL, afirmă că fluturaşul de salariu pentru luna ianuarie spune totul despre dezastrul provocat de guvernarea PSD-ALDE.

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica este revoltat de faptul că salariile a zeci de mii de români vor fi diminuate începând de la 1 ianuarie 2018, scăderile fiind rezultatul exclusiv al aventurii în care PSD şi ALDE au aruncat România în ultimul an, materializată prin păcăleala fiscală a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi prin legea strâmbă a salarizării personalului plătit din fonduri publice, care în loc să elimine inechităţile, le-a adâncit şi mai tare:

„Salariile angajaţilor au scăzut deja, pe tot parcursul anului 2017, ca urmare a creşterii accelerate a preţurilor de consum. Puterea de cumpărare a cetăţenilor este mai mică astăzi decât în urmă cu un an, iar tot mai mulţi români constată că au ajuns să muncească doar ca să plătească facturi şi impozite la stat. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient că preţurile au crescut ameţitor doar ca rezultat al măsurilor toxice adoptate de guvernele PSD-ALDE, aflăm acum că unele salarii au scăzut pentru că erau prea mari! Da! Asta ne explică doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu! Unii câştigă prea mult şi trebuie să fie penalizaţi! Nu ştim la cine se referă doamna Ministru şi nici de ce zâmbeşte cinic când vorbește doct la televizor pe aceasta temă, însă conform informaţiilor apărute deja în spaţiul public, categoriile de angajaţi care vor pierde substanţial la salariu vor fi profesorii şi învăţătorii cu normă parţială, personalul auxiliar din şcoli şi grădiniţe, grefierii şi personalul auxiliar din instanţele de judecată, experţii criminalişti, poliţiştii, inspectorii de concurenţă, asistenţii sociali, specialiştii IT şi lista este extrem de lungă. Până şi persoanele cu dizabilităţi vor avea salariile mai mici cu circa 7%, deoarece, în opinia liderilor PSD-ALDE, le aveau „exagerat de mari”! Oare la toți aceşti angajaţi s-o fi referit doamna Lia Olguţa Vasilescu atunci când afirma că unele salarii sunt prea mari şi trebuie să fie diminuate de urgenţă? Sper că nu! Altfel, va intra în cartea de istorie ca unul dintre cei mai nocivi miniștri ai Muncii din România, chiar şi fără a mai lua în calcul discriminările şi inechităţile pe care le-a girat prin Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, adoptată în luna iunie 2017, al cărei inițiator a fost.” Deputatul PNL Dănuţ Bica atrage atenţia că în niciun program de guvernare dintre cele multe asumate de Coaliția PSD-ALDE nu se regăsește ideea că salariile vor fi diminuate şi, mai mult decât atât, chiar Liviu Dragnea a „garantat” că niciun salariat nu va pierde bani de la 1 ianuarie 2018, deşi realitatea ne arată că sunt angajaţi care vor trebui chiar să aducă bani de acasă:

„Prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, conform prevederilor Ordonanţei nr. 4/2017 pentru completarea şi modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Guvernul lui Liviu Dragnea a creat o premieră la nivel mondial: salariul negativ!!! Ce înseamnă acest lucru? Un angajat part time, cu două-trei ore lucrate pe zi, pentru care are dreptul la un salariu minim brut de 700 de lei, care nu mai lucrează şi în altă parte, va trebui să plătească impozite şi contribuţii sociale de 790 de lei! Adică cei 90 de lei care depăşesc cuantumul salariului brut angajatul onest va trebui să-i aducă de acasă, deoarece leafa lui e mai mică decât ceea ce îi ia Guvernul PSD-ALDE prin impozite şi contribuţii sociale. Toată această situație absurdă în care a aruncat Coaliția PSD-ALDE întreaga ţară se va reflecta în fluturaşii de salariu pentru luna ianuarie, care au început deja să fie distribuiţi angajaţilor. Începând de astăzi, unii angajaţi vor începe să primească salarii mai mici, iar cadrele didactice, cu siguranţă vor primi lefurile şi cu întârziere, așa cum s-a întâmplat luna trecută. Credeţi că-i pasă doamnei Vasilescu că profesorii au familii, au copii la şcoală, facturi de plătit sau rate la bancă? Vă înşelaţi! De asemenea, tot de astăzi vor primi fluturaşii de salarii în care vor fi consemnate lefuri mai mici şi mulți dintre cei peste 3,7 milioane de angajaţi din sectorul privat unde, din cauza aberaţiilor fiscale experimentate de PSD şi ALDE, cu siguranţă că vom avea parte de o nouă explozie a muncii din zona gri. Este foarte grav faptul că românii au fost înşelaţi amarnic, fiind păcăliţi cu promisiuni mincinoase referitoare la o viaţă mai bună, iar după ceva mai mult de un an, realitatea amară se regăsește negru pe alb atât în fluturaşii de salariu, cât şi în cupoanele de pensie: multe salarii nete au fost diminuate, iar majorarea punctului de pensie, care trebuia realizată, conform Legii pensiilor, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a fost amânată, în cel mai fericit caz, până la 1 iulie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here