Prezent la conferința săptămânală de presă a PSD Argeș, deputatul Nicolae Pavelescu a abordat două subiecte: unul privind bătaia de joc a actualilor guvernanți la adresa angajaților și unul legat de noul spital de la Mioveni.

PSD răspunde printr-un proiect de lege atacului brutal al Guvernului Cîțu asupra drepturilor a peste un milion de români care muncesc cinstit, angajați și angajatori din mediul privat. Drepturile acestora au fost grav afectate prin recenta ordonanță de urgență prin care au fost desființate fișa postului și regulamentul intern, pentru firmele cu până la 9 angajați. Practic, Guvernul a aruncat într-un haos total relația patron-angajat și a deschis calea abuzurilor. PSD cere Guvernului Cîțu să revină asupra ordonanței de urgență și să redea drepturile legale și constituționale angajaților. PSD a fost, este și va fi mereu de partea oamenilor care muncesc, fie ei salariați sau patroni! PSD va depune în Parlament un proiect de lege, discutat cu sindicatele și cu patronatele, pentru a proteja drepturile angajaților români dar și pentru a reglementa o altă zonă în care se fac abuzuri, aceea a salariaților plătiți cu salariul minim pe economie.

În acest sens, propunerile PSD pentru modificarea Codului Muncii sunt:
– salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
– salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

Este inadmisibil într-o țară europeană ca România să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim”, a spus Nicolae Pavelescu.

Pe de altă parte, răspunzând unor afirmații ale reprezentanților PNL care spuneau că noul Spital Orășenesc din Mioveni ar fi un „mastodont inutil”, Nicolae Pavelescu a punctat că „noul spital este cea mai mare realizare a PSD din perioada 2016-2020, alături de PNDL prin care au fost făcute investiții de peste 400 de milioane de euro în Argeș în patru ani. Avem cu ce ne mândri! Spitalul din Mioveni are 250 de locuri și aparatură de ultimă generație”. Acest spital deservește peste 95.000 de oameni – locuitorii din Mioveni și localitățile învecinate, plus angajații de pe trei platforme industriale.

Comments

comments