Mircea Drăghici, Deputat PSD, Circumscripţia electorală nr.3 Argeş, a susţinut luni, înplenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică în care a subliniat necesitatea continuării programului şi viziunii USL, pentru care au votat mare parte dintre alegătorii români în 2012.

Stimaţi colegi,
Una dintre cele mai mari greşeli pe care am putea să o facem este să nu ţinem cont de voinţa electoratului. În momentul votului, cetăţenii nu au votat numai un nume: Uniunea Social – Liberală, ci au votat o nouă viziune, un nou program de guvernare, care să le aducă bunăstare şi care să îndrepte nedreptăţile comise de fosta putere. De aceea, este deosebit de important ca noul Guvern să continue programul şi viziunea USL! Astfel, ne aşteptăm cu toţii ca PNL să susţină acest program de guvernare, pentru că reflectă într-o mare măsură obiectivele asumate în campania electorală de către USL.
În anul 2014 şi în 2015 trebuie să continuăm reducerea impozitelor şi a taxelor. Reducem CAS, scutim de impozit profitul reinvestit, continuăm proiectul de succes al reducerii TVA la pâine cu alte alimente de bază!
Mai mult, Guvernul condus de Victor Ponta va sprijini în continuare IMM-urile. Se vor oferi scheme de garanţii de stat şi ajutoare de stat de 440 milioane euro, în special prin noua schemă de garanţii pentru IMM-uri în cuantum de 2 miliarde lei. Vă reamintesc că 2014 este primul an din perioada dată când se respectă prevederea legală ca minimum 0,4% din PIB să fie alocat din buget pentru finanţarea IMM-urilor. De asemenea, vom încuraja firmele private care se angajează să creeze 20 de noi locuri de muncă, Guvernul suportând jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale a locurilor de muncă nou create ca urmare a accesării acestei facilităţi.
Dezvoltarea sectorului agricol şi creşterea absorbţiei fondurilor europene rămân de altfel două priorităţi strategice ale noului Guvern. Dincolo de aceste obiective este important ce se va întâmpla cu veniturile românilor. Şi aici există o serie de veşti bune, printre care amintesc creşterea pensiilor cu 3,76%, creşterea salariului minim cu 12,5%, creşterea venitului minim garantat cu 4,5%, creşterea ţintită a salariilor bugetarilor (medicilor rezidenţi şi profesorilor debutanţi), reducerea ratei lunare la credite bancare la jumătate pentru cei cu un venit sub medie, statul oferindu-le un credit fiscal de 200 de lei lunar, pentru a-i ajuta.
Una dintre cele mai bune veşti venite săptămâna trecută este că au fost acordate bursele pentru medicii rezidenţi. În timpul mandatului domnului Nicolăescu am atras atenţia, prin interpelări şi întrebări, asupra acestei situaţii: a salariilor medicilor rezidenţi. Era îngrijorător faptul că după 6 ani de facultate primeau un salariu care pur şi simplu nu le putea asigura un trai decent, iar ţara noastră se confrunta cu situaţia migraţiei medicilor.
Mă bucur că Ministrul Bănicioiu a dat undă verde pentru bursele medicilor rezidenţi, aceasta fiind o dovadă clară a faptului că doreşte să facă reformă în sănătate şi să sprijine acest sistem. Chiar dacă această bursă nu este una extrem de mare, este un început. Salariul unui medic rezident în România era de aproximativ 800-900 lei. Această sumă (bursa) reprezintă aproape 80% din salariu unui medic rezident!
Prin asumarea programului politic al Guvernului condus de Victor Ponta sunt sigur că se va continua întărirea instituţiilor statului, se va aduce bunăstarea, corectitudinea şi bunul-simţ!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI