Sub pretextul că aduc amendamente noi la Codul Silvic, un grup de 37 de deputaţi PSD, în frunte cu parlamentarul de Piteşti Cătălin Rădulescu, cel care este şi iniţiatorul proiectului de lege, au dat frâu liber la defrişări în pădurile private, asta dacă proprietarul vrea să construiască unităţi turistice în zona respectivă.

Practic, prin această iniţiativă parlamentară se aduce o modificare la articolul 37, alineatul 2, litera b), prin care se  permite scoaterea din fondul forestier naţional până la 100% din suprafaţa pădurii private, şi nu doar 5%, maximum 200 de metri pătraţi, aşa cum prevede legea actuală.

Legat de acest subiect, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a spus clar că nu va susţine astfel de propuneri:
„În niciun caz nu se modifică regimul astfel încât să se permită imobiliare în pădure. Este un amendament pe care nu îl susţinem. Pe mine nu mă interesează din ce partid fac parte iniţiatorii, tot ce nu corespunde normelor silvice, nu va fi în viitorul cod silvic. Că vrea cineva să-şi facă imobiliare în pădure, pe noi chiar nu ne interesează. E greşit, noi niciodată nu vom da aviz pe aşa ceva. Nu e un lucru bun, regimul silvic rămâne la fel de sever ca şi până acum”, a declarat Pană.

Cătălin Rădulescu nu este însă de acord cu propunerile ministrului Doina Pană şi o trimite pe aceasta la o plimbare prin deşert: „Ea să vorbească în cunoştinţă de cauză pentru că ea habar n-are despre ce vorbeşte. Îi explicăm noi cum stă treaba, ea să se ducă în Sahara să locuiască. Dar şi în Sahara au fost oameni deştepţi care au creat oaze… Nu-i problemă, d-aia suntem noi în Parlament, ca să-i deşteptăm pe unii care au dormit. Ea trebuie să înţeleagă. Eu am mai spus, sunt şi mulţi dobitoci în PSD. Nu suntem toţi deştepţi, sunt şi proşti şi cu rea credinţă. Păi, dar unde le vrea, în cer? Ce înţelege ea prin imobiliare? Nu că-şi face unul cartier de vile în munţi. Dar omul cât înţelege, atâta minte are”, a concluzionat deputatul Rădulescu, care recidivează şi la Bucureşti, după atacurile aduse mai multor membrii din PSD Argeş.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI