După ce a declarat săptămâna trecută că vrea să pună tunurile cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei şi că deţine o mitralieră AKM păstrată din perioada Revoluţiei din 1989, deputatul PSD de Argeş, Cătălin Rădulescu a fost audiat de poliţiştii argeşeni. La un control efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, deputatul PSD de Argeş a fost sancţionat cu 2500 de lei şi a fost dispusă măsura anulării dreptului de deţinere a armelor.

„PUNCT DE VEDERE
Referitor la declarațiile apărute în spațiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că, Inspectoratul de  Poliție Județean Argeș a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deținere.
În urma controlului și a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor cu modificările și completările ulterioare a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din același act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deținere a armelor”, se precizează în comunicatul IPJ Argeş.

Comments

comments