Anul acesta, deputaţii vor merge în vacanţă cu maşinile plătite de cetăţeni.

Cu alte cuvinte, aceştia vor putea folosi maşinile de serviciu şi în perioda vacanţei. Decizia a fost luată de Biroul Permanent, după ce în ultimii ani nu au mai avut voie să folosească maşinile Parlamentului în concedii.

“Aşa cum au solicitat colegii noştri, în perioada vacanţei parlamentare, preşedinţii, liderii de grup şi membrii Biroului permanent, la acţiunile pe care aceştia le desfăşoară, să poată beneficia de maşină cu aprobarea membrului Biroului permanent cu informarea ulterioară a Biroului. Practic, s-a completat articolul 2 cu un alineat 2 care acoperă solicitarea colegilor noştri’, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, potrivit stenogramei sedinţei din data de 27 iunie.

În urma deciziei, preşedinţii comisiilor pot solicita Preşedintelui Camerei Deputaţilor utilizarea autoturismelor repartizate comisiilor în vederea participării, în perioada vacanţei parlamentare, la acţiuni neprogramate. Membrii Biroului permanent care asigură permanenţa la Camera Deputaţilor vor decide asupra celor solicitate, cu informarea ulterioară a Biroului permanent.

Comments

comments