Deputații PSD Argeș acuză Guvernul că nu sprijină niciun sector din România. Campania de vaccinare a eșuat

Prezenți la conferința de presă a PSD Argeș, deputații de Argeș Aurel Bălășoiu și Remus Mihalcea au vorbit despre eșecurile actualei guvernări. Deputatul Aurel Bălășoiu, care face parte din Comisa pentru Agricultură din Parlament, declară că Guvernul nu dorește să sprijine niciun sector din România, iar fermierii trec printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar: ”Actualul Guvern nu dorește să sprijine niciun sector din România. Ar trebui să stea la masă, să rezolve problemele oamenilor care sunt foarte multe. Ministrul Agriculturii a fost chemat în comisie. Nu spune nimic despre plata despăgubiilor pentru agricultori. Crescătorii de animale au foarte multe datorii. Ei acoperau aceste costuri cu sumele pe care le primeau de la Guvernul României, însă nu s-a întâmplat așa ceva. Nu s-a plătit suma pe care fermierii au cerut-o pentru despăguribirile din anul 2020. A fost un an secetos. Femrierii asteptau cu nerăbdare acești bani. Oamenii și-au pus speranțe, iar unii fermieri au inchis porțile. Agricultorii au intrat în 2021 cu multe probleme financiare de care Guvernul nu ține cont. Agricultura trece printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar”.

Deputat Remus Mihalcea: ”Pentru deschiderea școlilor în toamnă se vorbește despre purtarea măștilor pentru elevii nevaccinați. O decizie total aberantă!”

Doctorul Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș, declară că această campanie de vaccinare nu și-a îndeplinit targhetul: ”Spun de 6 luni că trebuie să venim cu un program de informare corectă a oamenilor în ceea ce privește vaccinarea, Oamenii se tem de acest vaccin. Este normal. Nu stim ce conține, este un inceput de drum. Cine a dorit să se vaccineze s-a vaccinat. Greul incepe de acum înainte. Avem sub 6 milioane de oameni vaccinati cu ambele doze, ceea ce reprezintă un eșec. Guvernații ne vorbeau de 7 milioane, nici pe departe nu s-a atins ținta. Pentru deschiderea școlilor din toamnă se vorbeșste despre purtarea măștilor pentru elevii nevaccinați. O decizie total aberantă! Nu putem face discrepanță între elevi. PSD a tot susținut programul de testare în școli. S-a vrut să se faca centre mari de testare, inclusiv pe stadionul național Bucuresti, lucru interzis la acel moment de Guvern. O metodă pentru a preveni aceste situații neplăcute ar fi testarea rapidă în școli și așa am ține sub control orice potențial focar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here