Deputaţii dezbat, marţi, 11 septembrie, în plen, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, intitulată “Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, votul final fiind programat pentru miercuri.

Potrivit textului moţiunii, “într-o ţară normală, în care funcţionează răspunderea politică şi morală, această moţiune se încheia aici, iar ministrul Afacerilor Interne, fără să mai aştepte un vot de blam din partea fiecărui parlamentar prezent, ar fi plecat acasă, în intimitatea propriilor prize. Pentru că ar fi imposibil să avem un asemenea lanţ de erori, care denotă deja premeditare, fără să avem şi o răspundere managerială”.

De asemenea, liberalii se întreabă “cum să loveşti în cap cetăţeni nevinovaţi, fără ca nimeni să te poată recunoaşte, pentru că ai avut grijă să îţi acoperi numărul de identificare, cu binecuvântarea şefilor? Cum să foloseşti gaze iritante la câţiva centimetri de faţa unor femei căzute? Cum să ataci fără discernământ turişti care nu aveau nicio legătură cu protestul din Piaţa Victoriei?”

PNL critică şi faptul că maiorul Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, a fost împuternicit să ocupe, timp de şase luni, funcţia de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Totodată, aceştia contestă şi că PSD a refuzat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea evenimentelor din 10 august şi a refuzat chemarea premierului în Parlament pe acelaşi subiect.

Printre nemulţumiri se numără şi faptul că raportul privind intervenţia Jandarmieriei este încă secret. Aproximativ 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.

În acest dosar au fost audiaţi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru – viceprimarul Aurelian Bădulescu și primarul general, Gabriela Firea.

Comments

comments