Potrivit secretatului Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, în Biroul Permanent a fost o discuţie în cadrul căreia s-a propus ca sumele cheltuite pentru deplasările externe ale deputaţilor şi care apoi refuză să plece să fie decontate de aceştia sau de grupurile parlamentare din care fac parte.

 

„A fost o discutie în Biroul permanent în legatura cu situatiile care se pot crea uneori de catre deputatii care solicita plecari în strainatate, iar dupa aceea renunta la ele din anumite motive. În situatia în care deputatul renunta, legea spune ca, daca au fost facute cheltuieli pentru bilete si altele sub suma de 500 de euro, acest lucru îl poate aproba secretarul general, daca sunt cheltuieli peste 500 de euro aprobarea o poate da numai presedintele Camerei. Discutia a fost în legatura cu responsabilitatea oamenilor, pentru ca, atunci când au astfel de lucruri si din vina lor nu pleaca sau de frica presei nu pleaca, ar trebui sa suporte ei cheltuielile facute”, a precizat Mircovici.

El a adaugat ca atunci când apar situatii exceptionale, de genul motiuni de cenzura sau calamitati, cheltuielile facute pot fi suportate de bugetul Camerei, dar, daca deputatul nu pleaca pentru ca nu mai vrea el sau îl retine grupul parlamentar, cheltuielile trebuie suportate de grup sau de persoana în cauza.

Comments

comments