Deputata Simona Bucura-Oprescu, președinta delegației României la a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF). În perioada 6-9 iulie 2019, s-a desfășurat, la Abidjan, Coasta de Fildeș, cea de-a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), ce a reunit 300 de parlamentari din 51 de secțiuni ale APF.

Delegația Parlamentului României la APF a fost reprezentată de: doamna deputat Simona Bucura Oprescu, Președinta Delegației, membră a Comitetului Director al Rețelei femeilor parlamentare a APF (aleasă, cu această ocazie, pentru un nou mandat de doi ani ca membru în Comitetul Director al Rețelei Tinerilor parlamentari francofoni și al Comisiei APF pentru cooperare și dezvoltare); domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, membru al Comisiei APF pentru educație, comunicații și cultură și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și domnul deputat Ștefan Mușoiu, membru al Comisiei politice a APF.

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu a subliniat că implicarea tinerilor în procesul politic este esențială pentru democrație.

Camera Deputaților întreprinde o serie de acțiuni concrete pentru familiarizarea tinerilor cu participarea politică, de la o vârstă fragedă, și anume: programul de vizite educative dedicate elevilor, în care aceștia primesc informații referitoare la funcționarea Camerei Deputaților, rolul deputaților și funcționarea procesului legislativ, Programul de internship la Camera Deputaților, precum și sprijinirea desfășurării evenimentelor Parlamentul Tinerilor și Parlamentul copiilor.

Comments

comments