Deputat Simona Bucura Oprescu: Cultura  poporului român este una dintre comorile sale cele mai de preț

“Trebuie să fim un stat de cultură la gurile Dunării; aceasta e singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncii străbunilor noştri.” (Mihai Eminescu)
Se împlinesc azi 173 de ani de la nașterea poetului nepereche Mihai Eminescu. A fost și rămâne un creator de geniu, ridicând limba și cultura română pe înălțimi până la el și nici chiar după el neatinse.
Cultura  poporului român este una dintre comorile sale cele mai de preț. Este expresia identității și forței sale creatoare, iar datoria fiecăruia dintre noi este să o cunoaștem cât mai bine, să o respectăm și să o apărăm, transmițând-o îmbogățită generațiilor viitoare ca o dovadă incontestabilă a spiritualității românești, ca o chezășie a continuității noastre pe aceste meleaguri.

Începând din anul 2011, românii sărbătoresc pe 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, ci este ziua în care s-a născut poetul național Mihai Eminescu. În fiecare an, acest eveniment se desfășoară ca un omagiu adus personalităților emblematice ale României, precum și valorilor culturale, printr-un proiect de lege inițiat de către Camera Deputaților (Legea 238 din 7 decembrie 2010).” – deputat Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here