Prezent la conferința de presă a PSD Argeș, deputatul Radu Vasilică a abordat mai multe teme importante pentru județ. Printre cele mai arzătoare se numără numirea la Ministerul Transporturilor a deputatului Mircea Drăghici, dar și problema cu care se confruntă în ultimii ani primarii din zona de munte a județului, cea a urșilor.

Deputatul argeșean a început conferința cu o veste bună pentru profesorii din mediul rural. Este vorba despre un parteneriat pe Educație, între Guvern și sindicate, care va oferi facilități pentru titularizarea profesorilor în mediul rural.

”La ședința de Guvern de la Alba Iulia s-a semnat un parteneriat pe Educație. Sunt anumite facilitați pentru încurajarea profesorilor în mediul rural, printre care: trei salarii medii brute pentru fiecare profesor care se titularizează, facilitați pentru credite de locuințe, în care se oferă o garanție de 80% din valoarea creditului. De asemenea, în protocol, este prevăzut și un fond unic de investiții pentru dezvoltarea universităților, care ne interesează și pe noi, cei de la Argeș, pentru lucrările de la Universitatea Pitești”, a declarat deputatul Radu Vasilică.

”Pentru Argeș, cel mai important este Ministerul Transporturilor”

Parlamentarul a vorbit și despre cât este de important ca județul nostru să primească portofoliul de ministru la Transporturilor. ”Pentru Argeș, cel mai important este Ministerul Transporturilor. De ce spun că este foarte important? Pentru că avem foarte multe proiecte pe infrastructură în județul nostru, și nu numai, și este necesar să le ducem la îndeplinire. Un ministru din Argeş la Transporturi va impulsiona lucrările la autostrada Pitești – Sibiu, atât de necesară pentru toată lumea. Mai sunt și alte proiecte de infrastructură la fel de importante care trebuie duse la îndeplinire, și aici reamintesc de drumul expres Pitești – Craiova, Centura de Vest a Piteștiului, dar și modernizarea Transfăgărășanului, desemnat cel mai spectaculos drum montan din lume”, a precizat Radu Vasilică.

O altă problemă ridicată de Radu Vasilică a fost cea a urşilor: ”În România, avem peste 7.000 de urși, în vreme ce numărul optim al acestora ar trebui să fie undeva la 4.000. Deoarece s-au înmulțit și nu mai au prea multă mâncare, urșii au ieșit din păduri și omoară animalele din gospodării, dar cel mai grav este că atacă și oamenii. Este o problemă foarte gravă, deoarece vânătoarea de urși este interzisă în România și din lipsă de fonduri, aceștia nu mai pot fi hrăniți în mediul lor natural. Ceva trebuie făcut în acest sens şi din acest motiv o să fac o interpelare pe această temă. Nu putem sta la nesfârşit cu mâinile în sân, în vreme ce, doar în ultimul an, urşii au ucis 5 oameni ”, a mai spus deputatul.

Comments

comments