Deputat Nicolae Georgescu: Yildiz Entegre. O investiție turcă pentru România. Situată în comuna Oarja, compania va avea peste 450 de angajați

Deputatul PSD Argeş, Nicolae Georgescu, a vorbit, marţi, 16 mai, de la tribuna Camerei Deputaţilor despre proiectele care se nasc în România, mai exact despre deschiderea companiei Yildiz Entegre, o investiţie turcă în comuna argeşeană Oarja.

Yildiz Entegre. O investiție turcă pentru România

„Stimaţi colegi, astăzi vreau să vă vorbesc despre proiecte. Proiecte care se nasc în România și care nu rămân doar la stadiul în care sunt pe hârtie, ci se materializează.

Știu că, în general, percepția în ceea ce privește activitatea economică și investițiile nu este una prea colorată. În România, sunt mulți cei care se tem să-și deschidă o afacere, asta din cauza piedicilor cu care se întâlnesc. Și aici mă refer la legislație, la timpul pe care sunt nevoiți să-l aștepte, sau la multitudinea de avize ce trebuiesc obținute în cazul în care vrei ca totul să fie în regulă. Pentru că, trebuie să recunoaștem,  sistemul nostru actual nu este unul care să te atragă.

În județul Argeș, în jur de 11 mii de persoane nu au unde munci în prezent. Dar în următoarele luni, numărul lor ar putea scădea

Și totuși, există oameni care investesc, iar unul dintre exemple vi-l voi anunta de la Tribuna Parlamentului Romaniei chiar acum. Este vorba de un proiect ce a prins deja contur și care urmează să schimbe viețile a câtorva sute de oameni. Probabil vă gândiți cum anume ar putea un proiect să schimbe vieți ? Poate, de exemplu, oferirea de locuri de muncă unor persoane care chiar au nevoie.
Conform ultimelor date înregistrate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în țara noastră exista, în luna martie, o rată a șomajului de 4,55%. Dar acum vreau să mă raportez la un județ anume: Argeș. În județul Argeș, în jur de 11 mii de persoane nu au unde munci în prezent. Dar în următoarele luni, numărul lor ar putea scădea. Și asta pentru că o renumită companie s-a gândit să deschidă o întreprindere ce, cu siguranță, va fi un model de succes.

Este vorba de Yildiz Entegre, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața producătorilor plăcilor de lemn, ce vine tocmai din Turcia. La finalul acestui an, va pune deja în funcțiune o fabrică de prelucrare a lemnului. Situată în comuna Oarja, judeţul Argeş, compania va avea peste 450 de angajați, investiția totală ridicându-se la 150 de milioane de euro. Fabrica se va axa pe producția unui lemn de o calitate superioară, iar produsele vor fi livrate atât pe piața internă, cât și la export.

Aș putea spune că reprezintă una dintre cele mai mari investiţii locale pornite de la zero. Iar investitorul turc regretă că nu a venit mai devreme să facă business în România și spune că ales această regiune pentru că are o geografie nemaipomenită şi nişte oameni pe măsură. Vă spun asta pentru că sunt lucruri pe care le auzim tot mai rar de la cei care pornesc afaceri aici.

Nu doar de la el am auzit lucruri de bine. Vreau să vă reamintesc faptul că și ambasadorul Turciei în România a afirmat faptul că statul nostru este un partener comercial credibil, un stat cu care dorește să intensifice legăturile comerciale. Ceea ce înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

În final, aș vrea să vă adaug și numele antreprenorului. Se numește Ismail. Iar pe această cale doresc să-i mulțumesc pentru că a avut încredere în noi, în țara noastră. Să-i mulțumesc și sa-mi doresc să ne tot iasă în cale astfel de oameni, care să poată face ca sintagma “eu nu am un loc de muncă” să dispară”, a declarat deputatul PSD Argeş, Nicolae Georgescu, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here