Cadrele didactice vor primi, în sfârșit, banii care li se cuvin în urma sentințelor judecătorești. Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu, a afirmat vineri, 8 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că banii obținuți de cadrele didactice prin sentințe judecătorești vor fi alocați de Guvern. Profesorii vor primi banii în proporție de 90%.

”S-a decis alocarea drepturilor salariale obținute de cadrele didactice în urma unor hotărâri judecătorești. Pot spune că a fost corectată o nedreptate în urma cărora cadrele didactice au suferit pierderi salariale masive. Săptămânile trecute s-a ajuns la o cifra de 53% cuantumul de plată din restanțele judecătorești, iar vestea și mai bună este că a fost dată o hotărâre de Guvern prin care s-a suplimentat această sumă cu 145 milioane, astfel încât procentul să ajungă până la 90%. Era o nedreptate ce s-a întâmplat având în vedere că profesorii așteptau de foarte mult timp să-și recupereze aceste drepturi salariale, iar Guvernul a ascultat de solicitarea sindicatelor și acest lucru se va îndrepta.

Mă bucur din suflet că am șansa să dau o veste bună colegilor mei din sistem și astfel Sărbătorile să le aducă un zâmbet prin faptul că o să le crească resursele. Îmi doresc din tot sufletul ca profesorii să își primească în cel mai scurt timp toate drepturile salariale cuvenite.
Plățile se vor face până la sfârșitul anului, săptămâna viitoare vor fi transmise sumele și se vor face calculele la fiecare unitate de învățământ. Îmi place să fiu realist și de aceea afirm că nu știu dacă se vor reface calculele și dacă va fi timpul necesar pentru a fi incluse în salarizarea care urmează să fie încasată pe 11 decembrie”, a declarat deputatul de Argeș, Nicolae Georgescu.

Comments

comments