Deputat Dănuţ Bica: Ministerul Culturii a achiziţionat „Vila Florica”, însă nu şi biserica în care sunt înmormântați membrii familiei Brătianu

Conform deputatului liberal Dănuţ Bica, biserica Brătienilor de la Vila Florica are un statut juridic neclar, aceasta neaflându-se nici în proprietatea familiei, nici a Consiliului Local al Orașului Ștefănești, Consiliului Județean Argeș, Ministerului Culturii și Identității Naționale sau Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și riscă, ca orice construcție aflată într-o astfel de situație, să fie supusă unui proces accelerat de degradare.

“Având în vedere atât necesitatea păstrării acestui important obiectiv istoric și cultural în bune condiții, cât şi faptul că în anul 2018 vom aniversa Centenarul Marii Uniri, consider că punerea în valoare și conservarea bisericii și clarificarea situației sale juridice constituie o obligație morală și un omagiu ce poate fi adus ilustrei familii a Brătienilor şi mai ales lui Ion I.C. Brătianu, care a avut un rol covârşitor în înfăptuirea României Mari. Din aceste motive, i-am solicitat un punct de vedere ministrului George Ivașcu”, a declarat Dănuţ Bica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here