Deputat Dănuţ Bica: Independența de stat, crearea României Mari și modernizarea țării s-au realizat sub guvernările liberale

485 views

Deputat Dănuţ Bica: Independența de stat, crearea României Mari și modernizarea țării s-au realizat sub guvernările liberale

Declarație politică prezentată în şedinţa din 12 decembrie 2018 a Camerei Deputaţilor:

Domnule Preşedinte,
Stimaţi colegi,

Propaganda PSD-ALDE, care tinde să devină în ultimul timp la fel de deșănțată ca cea practicată de regimul comunist, aruncă zi de zi în spațiul public informații false cu privire la Uniunea Europeană, la partenerii internaționali ai României sau la opoziția parlamentară, având drept țintă principală Partidul Național Liberal.

Referitor la Uniunea Europeană, liderii PSD și ALDE insinuează că instituțiile de la Bruxelles nu îi lasă să modernizeze țara! Chiar așa să fie? Cine a pus la dispoziția României fonduri nerambursabile în valoare de zeci de miliarde de euro, din care, ce-i drept, guvernanții nu pot să fure, dar ar putea, dacă chiar s-ar gândi la interesul național, să construiască autostrăzi, căi ferate, spitale regionale sau unități de învățământ moderne? Nu Uniunea Europeană ne-a oferit acești bani, pe care, din păcate, Guvernele domnului Dragnea au fost incapabile să-i acceseze?

O altă informație falsă vehiculată de cei aflați la putere pe la unele posturi de televiziune este aceea că partenerii noștri strategici, statul paralel sau George Soros nu lasă coaliția PSD-ALDE să guverneze performant. Oare din acest motiv Cabinetul Dăncilă adoptă atât de multe măsuri dezastruoase pentru economie, pentru angajați, pentru pensionari, pentru educație și sănătate?

Nu în cele din urmă, PNL este ținta permanentă a atacurilor furibunde și a dezinformărilor venite din partea actualei coaliții majoritare. Cu eforturi demne de o cauză mai bună, vectorii de imagine ai PSD și ALDE vor să acrediteze ideea că doamna Viorica Vasilica Dăncilă este cel mai bun Prim-ministru din Europa și că ar fi un dezastru național dacă viitoarea moțiune de cenzură va fi adoptată, iar guvernarea va fi asumată de partidele care constituie actuala opoziție, având drept lider firesc PNL. Se minte cu nerușinare precum că PNL nu are oameni, nu are program și nici nu are soluții pentru problemele cele mai importante ale societății românești și nu ar putea să concureze prestația actualei echipe de la Palatul Victoria. Într-adevăr, doamna Dăncilă și miniștrii PSD și ALDE chiar nu pot fi egalați în ceea ce privește incompetența managerială, analfabetismul funcțional sau măsurile dezastruoase adoptate cu cinism, parcă intenționat împotriva românilor. Nici dacă și-ar propune așa ceva, un alt guvern nu ar reuși să facă atât de mult rău cetățenilor români și țării, cât au izbutit cei 70 de miniștri ai celor 3 Guverne PSD-ALDE care au condus România în ultimii 2 ani.

Stimaţi colegi,

În ultimii aproape 150 de ani, majoritatea covârșitoare a deciziilor prin care s-a realizat modernizarea României au fost adoptate și implementate de către guvernările liberale. De numele și istoria PNL se leagă cele mai importante realizări din istoria modernă a țării noastre: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rangul de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1916-1918), adoptarea Constituției din 1923, reforma agrară din 1921, relansarea economică după criza din 1929-1933, industrializarea, construcția de căi ferate, drumuri, școli și spitale etc. Liberalismul a reprezentat fundamentul ideologic pe care s-a edificat România modernă, lucru care nu poate fi contestat oricâte minciuni vor mai propaga trompetele PSD și ALDE.

În privința resurselor umane, nici măcar nu se poate face comparație între specialiștii de care dispune PNL și personajele politice demne de ,,cascadorii râsului” precum Dăncilă, Andrușcă, Daea, Cuc, Mișa și alții aflați pe o listă extrem de lungă pe care i-a promovat actuala coaliție guvernamentală. Mii de membri PNL sunt incomparabil mai competenți pentru a deține funcții de răspundere în structurile de stat decât cei care au ocupat accidental fotoliile de ministru în Guvernele Dragnea. PNL este organizat în baza unui set de principii liberale, pro-dezvoltare și modernizare, spre deosebire de partidele aflate acum la putere, care seamănă mai mult cu niște grupuri organizate în scopuri mai puțin legale.

Soluțiile prioritare ale PNL pentru problemele actuale ale societății le reprezintă modernizarea infrastructurii de transport prin relansarea investițiilor și utilizarea integrală a fondurilor europene, descentralizarea financiară, predictibilitatea politicilor fiscale, reabilitarea infrastructurii școlare și a celei sanitare, creșterea bunăstării populației prin mărirea pensiilor, salariilor, alocațiilor, dar fără o majorare pe măsură a prețurilor. PNL, spre deosebire de PSD sau ALDE, atunci când va guverna va impune transparența cheltuirii banilor publici, va stimula munca, va sprijini agenții economici onești și va combate cu fermitate evaziunea fiscală.

În consecință, îmi exprim speranța că parlamentarii responsabili, de la toate partidele, inclusiv de la PSD și ALDE, vor conștientiza că există toate motivele pentru ca acest Guvern incompetent să fie demis prin adoptarea moțiunii de cenzură care va fi inițiată în perioada următoare de senatorii și deputații PNL şi ai altor partide de opoziție, vor pune interesele cetățenilor înaintea obligațiilor de partid și avantajelor personale și vor alege să voteze pentru a scăpa România din mâinile celor certați cu legea, mincinoși dovediți și incompetenți fără măsură.

Vă mulțumesc!

Comments

comments