Deputat Dănuţ Bica: ,,În 26 mai 2019 România a trecut în primul rând în Europa!”

Declarație politică: ,,În 26 mai 2019 România a trecut în primul rând în Europa!”

Stimaţi colegi,
În data de 26 mai 2019 românii din ţară şi din străinătate au scris una dintre cele mai importante pagini din istoria modernă a României. Jumătate din electoratul românesc a ieșit la vot, într-o mobilizare fără precedent. Peste 9 milioane de români au înfruntat un guvern care s-a străduit din răsputeri să le deturneze votul sau să-i împiedice să voteze şi au demonstrat că nici PSD, nici ALDE şi nici altcineva nu va mai reuși vreodată să abată România de la drumul său european, de la valorile şi principiile democratice.

26 mai 2019 este ziua în care românii au ales calea europeană pentru ţara noastră şi au decis că pentru corupţi nu poate exista clemenţă. Aşadar, începând din 26 mai 2019, niciun politician nu mai are dreptul să propună amnistia sau graţierea pentru infracțiuni de corupție şi niciunui guvern nu-i mai este permis să adopte ordonanţe de urgenţă în domeniul infracțiunilor, pedepselor şi organizării judiciare, prin care să-i scape pe hoţi şi să-i umilească pe oamenii cinstiţi din România.

Demersurile pe care Guvernul PSD-ALDE le-a făcut cu această ocazie pentru a împiedica votul românilor din ţară şi din diaspora nu pot fi trecute cu vederea. În data de 26 mai 2019, la fel ca la alegerile din anul 2014, sute de mii de cetățeni români cu drept de vot stabiliți temporar sau definitiv în afara frontierelor țării nu au putut să-și exercite dreptul de a vota stipulat de art. 36 din Constituție. La sute de mii de români din ţară care lucrează în diverse instituții publice li s-a cerut să nu voteze pentru referendum, altfel riscând să fie persecutați la locurile de muncă de către șefii lor care fac parte din PSD şi ALDE. Restricționarea exercitării dreptului de vot reprezintă o faptă gravă, care se sancționează inclusiv de către legea penală, şi care în niciun caz nu poate rămâne nepedepsită.

Partidul Naţional Liberal a câştigat aceste alegeri, iar responsabilitatea noastră a devenit uriaşă. Este şi motivul pentru care grupurile parlamentare ale PNL vor demara de urgenţă elaborarea şi depunerea proiectelor de legi necesare pentru a transpune în realitate voinţa românilor exprimată la referendum. De asemenea, tot PNL va face toate demersurile pentru ca proiectul legislativ propus de noi privind extinderea votului prin corespondenţă şi introducerea votului electronic, care va conduce la dispariția cozilor de la secţiile de votare, să fie adoptat urgent de Camera Deputaţilor. Este datoria noastră, a liberalilor, să răspundem prin fapte la dorinţa covârşitoare exprimată prin vot de români.

Stimaţi colegi,
Doresc să transmit un mesaj de mulţumire tuturor cetăţenilor care au venit la vot şi au dat o lecţie usturătoare liderilor PSD şi ALDE. Sutele de mii de oameni care au aşteptat la cozi interminabile pentru a vota au demonstrat întregii Uniuni Europene că România este un stat puternic pro-european. Noi, românii, am arătat Europei că suntem cu adevărat încrezători în proiectul Uniunii Europene, că ştim şi înţelegem cât de importantă este Uniunea pentru vieţile noastre într-un moment în care cetăţeni din unele state fondatoare, precum Italia şi Franţa, par să fi uitat acest lucru.

Partidul Naţional Liberal va trimite în Parlamentul European, ca urmare a votului românilor, zece profesionişti adevărați, care înțeleg şi respectă principiile şi valorile europene, care vor face performanță la Bruxelles şi vor contribui la consolidarea proiectului european. Prin ei, Partidul Naţional Liberal va pune în practică toate angajamentele asumate în timpul campaniei electorale recent încheiate. Dar pentru a reuși să construim o Românie cu adevărat modernă şi prosperă este absolut necesar ca în perioada următoare să mai atingem câteva obiective: realegerea Președintelui Klaus Iohannis, extinderea la cât mai multe localități a administraţiei locale eficiente demonstrate de primarii liberali şi instalarea la cârma ţării a unui guvern liberal performant.

Comments

comments