Denunțătoarea lui Tăriceanu de la permise auto este fata fostului primar din Curtea de Argeş

22,426 views

Elenina Nicuţ  susţine că preşedintele Senatului şi-a folosit influenţa de lider politic pentru a-şi preschimba permisul auto fără să stea la coadă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este implicat într-un nou scandal, după ce avocata Elenina Nicuţ, fata fostului primar din Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ, a făcut plângere la DNA împotriva sa. Elenina Nicuţ  susţine că acesta şi-a folosit influenţa de lider politic pentru a-şi preschimba permisul auto fără să stea la coadă.

Avocata Elenina Nicuţ a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul preşedintelui Senatului pe care l-a acuzat că a beneficiat de un tratament preferenţial din partea poliţiştilor atunci când şi-a preschimbat permisul de conducere.

Potrivit denunţului făcut de Elenina Nicuţ, Călin Popescu Tăriceanu s-ar fi folosit de influenţa de lider politic, preşedinte de partid şi preşedinte al Senatului. „Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în cladirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţ.

Elenina Nicuţ mai susţine că politicianul ar fi încălcat articolul 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. „Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”, se arată în lege.

Comments

comments