Declarația zilei vine de la europarlamentarul Gabriela Zoană: ”La nivelul Uniunii Europene, 30% din ferme sunt ocupate de femei”

0
255

Europarlamentarul Gabriela Zoană pare să calce pe urmele Elenei Băsescu, Gigi Becali sau Grapini în ce privește declarațiile din cel mai înalt for politic european.

Pentru acuratețe şi delectare, redăm integral declarația pe care Zoană a făcut-o publică şi pe pagina sa de Facebook:

”România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la ponderea populației care lucrează în agricultură și locul al 2 lea în ceea ce privește ponderea femeilor care lucrează în sectorul agricol. La nivelul Uniunii Europene doar 4,4 % din populația activă lucrează în agricultură și doar 30 % din ferme sunt ocupate de femei. Prin declarația mea politică am atras atenția asupra rolului pe care femeia îl joacă în sectorul agricol. Sunt necesare încă eforturi uriașe susținute pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin. Am solicitat instituțiilor europene să creeze pârghii legislative mai eficiente prin care femeile și fetele care lucrează în sectorul agricol să beneficieze de sprijin pentru inițiativele lor antreprenoriale care asigură venituri suplimentare pentru familiile lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here