Decizie de ultimă oră la Ministerul Educaţiei: elevii care iau note sub 5 la Evaluarea Naţională, redirecţionaţi către şcolile profesionale. Marţi, 28 mai, Ministerul Educației a trimis planul de școlarizare final aprobat către Inspectoratele Şcolare Judeţene, care urmează să publice în perioada următoare broșura cu locurile de la admiterea la liceu.

Planul de școlarizare a fost aprobat pe baza cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020, stabilită de Guvern la sfârșitul lunii aprilie. Însă, locurile au fost împărţite între licee şi şcoli profesionale astfel încât elevii cu medie sub 5 să nu mai intre în liceu, ci la profesională! ”Fiecare inspectorat a primit planul de școlarizare. Am încercat să reglăm cifrele de școlarizare astfel încât cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale” a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Andronescu a spus că s-a uitat și la rezultatele din ultimii 3 ani de zile, cum au fost pe fiecare județ. “Ne-am mai uitat și la ce șanse de locuri de muncă au copiii ăștia din școlile profesionale când termină. De aia a și durat un pic mai mult” a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educației alocă anul acesta 134.600 de locuri pentru liceu, mai puțin cu 30.400 față de anul trecut, când cifra de școlarizare era de 165.000.

Comments

comments