Decizie de ultimă oră în şedinţa ATOP Argeş: Din cauza scandalurilor, barurile din toate comunele din sudul judeţului nu vor mai avea program non-stop

0
3220

Conform celor mai noi date ale poliţiei, în zona de sud a judeţului Argeş se produc cele mai multe scandaluri iscate pe fondul consumului de alcool. Acest fenomen a fost şi principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei  Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Argeş (ATOP), de săptămâna trecută.

Conform preşedintelui ATOP Argeş, Dorin Mărăşoiu, cele mai multe altercaţii se petrec după ora 23.00, toate scandalurile având la bază consumul excesiv de alcool. Pentru a spune stop scandalurilor provocate de consumul excesiv de alcool, în şedinţa ATOP, unde au participat şi primarii din zona de sud, s-a stabilit ca toate barurile şi unităţile alimentare ce comercializează băuturi alcoolice să funcţioneze după un program bine stabilit.

“Am stat de vorbă cu primarii din zonele vizate şi împreună am stabilit ca în Consiliile locale ale fiecărei comune să se dea o hotărâre prin care să se limiteze programul barurilor. Practic, consilierii locali vor interzice funcţionarea acestor unităţi după o anumită oră, sperând ca astfel să reducem numărul altercaţiilor provocate de consumul de alcool. Schimbarea programului barurilor va intra în vigoare odată cu hotărârea dată în Consiliile locale. Cred că această decizie va crea nemulţumiri, atât în rândul administratorilor de baruri, dar şi a consumatorilor, însă a sta prin baruri noaptea nu cred că este cea mai bună distracţie, mai ales pentru tineri. Cred că niciun părinte nu şi-ar dori ca de la distracţie copilul său să ajungă la spital. Dacă nu vom lua aceste măsuri vom fi acuzaţi de cetăţeni că încurajăm un astfel de femonen”, ne-a declarat preşedintele ATOP Argeş, Dorin Mărăşoiu.

În şedinţa ATOP de săptămâna trecută, poliţia a prezentat şi un raport din care reieşea că barurile şi cârciumile în zona de sud a judeţului s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Spre exemplu, în comuna Bârla, în cele 12 sate, sunt deschise numai puţin de 35 de baruri, majoritatea cu program non-stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here