De Ziua Jandarmeriei, demonstrații cu câini și cai în Piața Vasile Milea din Pitești. Jandarmeria Română sărbătorește 169 de ani de la înființare. Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române sunt organizate în municipiul Piteşti şi vor debuta miercuri, 27 martie cu Ziua Porţilor Deschise. Această activitate va avea loc începând cu ora 11.00 la sediul IJJ din str. Smeurei, nr. 21, şi vor consta în prezentarea unor exerciţii demonstrative atât ale jandarmilor cât şi a câinilor de serviciu, prezentarea dotării şi echipamentelor jandarmilor, a autospecialelor de serviciu cât şi a Sălii Tradiţiilor „colonel Miron Tănase”.

În continuare, joi, 28 martie începând tot cu ora 11.00 va avea loc Cupa Presei la Tir ediţia 2019, în Poligonul Poliţiei din comuna Budeasa, activitate informală care este dedicată reprezentanţilor mass-media, ca o încununare a colaborării cu instituţia Jandarmeriei în ultimul an.

În ziua de 30 martie, începând cu ora 12.00, Jandarmeria Argeș va organiza un punct de informare la Vivo Mall din municipiul Piteşti, unde toţi cei interesaţi de activitatea jandarmilor vor putea să îi întâlnească. Aici vor fi expuse materiale aflate în dotarea jandarmilor care sunt folosite în misiuni, dar vor fi informaţi şi despre oferta educaţională din anul 2019.

Punctul culminant al activităţilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, va fi miercuri 03 aprilie, de la ora 11.00 în Piaţa Vasile Milea din municipiul Piteşti. La împlinirea a 169 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea materialele şi tehnica folosite de jandarmi dar şi autovehiculele aflate în dotarea unităţii din Argeș. Pentru iubitorii de munte vor putea vedea şi materialele folosite de jandarmii din Posturile Montane de Jandarmi Arefu şi Rucăr în misiunile din mediul montan.

La aceste activităţi vor fi prezenţi câinii de serviciu şi în premieră caii de serviciu folosiţi în misiuni de ordine publică în capitala ţării, iar exerciţiile acestora constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.

Comments

comments