De Ziua Cinematografelor, două filme la Cinema „București”

Sâmbătă, 23 septembrie  2023, la Cinematograful „București” din Piteşti puteți urmări două filme.

De la ora 16.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Căutătorul de vânt”, regizat de Mihai Sofronea, în rolurile principale fiind Dan Bordeianu, Olimpia Melinte și Adrian Titieni.

Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit, fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel, unde se refugiază în căsuțasa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, „căutând vânt”. Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat, își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe?

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Tot sâmbătă, dar de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Paterson”, în regia lui Jim Jarmusch. În rolurile principale: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie, Rizwan Manji.

Paterson”, unul dintre cele mai frumoase filme despre poezie, redă atmosfera din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey, așa cum este ea percepută de un șofer de autobuz. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului și imagismului în literatură și autor al celebrului poem epic „Paterson”, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mișcării Beat Generation.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.