Măsuri organizatorice pentru desfășurarea în bune condiții a procesiunilor religioase și a manifestărilor cultural-artistice din zilele de 14 – 16 august în Argeş.

 

La inițiativa și sub coordonarea prefectului de Argeş, Mihai Oprescu, împreună cu toate structurile judetene ale Ministerului Afacerilor Interne s-a conceput Planul de măsuri pentru asigurarea ordinii și linistii publice în perioada 14-16 august perioadă în care, după cum se știe, se vor efectua mai multe procesiuni religioase în mai multe zone din județ pentru a marca sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

 

În plus, în acest an seria de evenimente este dublată de cele ale manifestărilor Dracula Fest, Dracula Bike și Sărbătorile Argeșului și Muscelului, măsurile și efectivele fiind suplimentate față de alți ani.

 

Astfel, ca de fiecare dată, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în aceste zile și pregătite să acţioneze pentru prevenirea, dar şi pentru gestionarea situaţiilor dificile care pot perturba ordinea publică şi pot afecta siguranţa cetăţenilor: 160 de jandarmi, 164 de polițiști și 200 angajați din cadrul ISU Argeș.

 

De asemenea, ptefectul a dispus suplimentarea la nivelul Serviciului Ambulanță Argeș a echipajelor și a cadrelor medicale de intervenție pentru eventualitatea creșterii numărului de solicitări.

 

În intervalul 14-16 august Poliția Rutieră va folosi la capacitate și cu eficiență maximă, aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, fiind angrenați 65 de polițiști. Recomandarea făcută șoferilor este să manifeste o atitudine preventivă în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, prin adaptarea vitezei la condiţiile de trafic.

 

Punctul de interes maxim va rămane și în acest în Mănăstirea Curtea de Argeș, unde estimarile arată prezenta a circa 10.000 de persoane și tocmai din acest motiv mobilizarile de cadre ale MAI sunt pe masură. Pentru buna organizare a activitatilor specifice, am decis ca și în acest an camparea enoriașilor din alte localități și județe, precum si parcarea mașinilor, să se facă în zona stadionului din Valea Iașului și a Grupului Școlar Constantin Dobrescu din Curtea de Argeș, fiind interzisă camparea în incinta și în zonele imediate ale lăcașului de cult.

 

În plus, pentru asigurarea transportului enoriașilor dinspre zona stadionului spre zona Mănăstirii și retur, va fi pus la dispoziție un mijloc de transport gratuit, asigurând astfel fluidizarea traficului rutier și pietonal în zonă.

 

Totodată, se reaminteşte faptul că vor fi interzise comercializarea și consumul de bauturi alcoolice in zona adiacentă Mănăstirii Curtea de Argeș în intervalul desfășurarii slujbelor religioase si a procesiunilor.

 

O atenție deosebită se va acorda și zonelor în care se organizează târguri populare, respectiv în localitățile Dârmănești, Săpata, Uda, Bârla, Beleți Negrești, Poienarii de Muscel. Albeștii de Muscel- locații în care sunt dispuși să asigure ordinea și siguranța publică 100 de jandarmi.

 

În acest context, mâine, 14 august, la sediul Poliției Județene Argeș va avea loc o ședință operativă a tuturor șefilor de structuri ale M.A.I. pentru o ultimă trecere în revistă a responsabilităților și  a tuturor măsurilor necesar a fi dispuse în această perioadă, urmând a vă fi aduse la cunoștință informații suplimentare.

 

Folosim acest prilej pentru a le transmite tuturor celor care vor fi prezenți la oricare dintre evenimentele din această perioadă să respecte măsurile și indicațiile organizatorilor, în acest sens fiind împărtite pliante, postere și fluturasi cu îndrumări și recomandări ale jandarmeriei.

 

 

Comments

comments