De mai bine de două luni a început școala, iar elevii din Argeș nu primesc încă fructe și legume proaspete. Conform legislaţiei europene, Programul pentru şcoli are două componente, respectiv distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, precum şi măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor.

După cum se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Județean (CJ) Argeș, în prezent, în școlile din Argeș ”se distribuie produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, cu modificările şi completările ulterioare”.

Astfel, în semestrul I al acestui an școlar 2018 – 2019, în baza contractelor subsecvente de furnizare încheiate, Consiliul Județean Argeș distribuie produse lactate și de panificație pentru un număr de 59.175 elevi.

Noul program pentru școli al României prevede și acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular de fructe și legume proaspete.

În ceea ce privește distribuția de fructe și legume proaspete în școli, Consiliul Județean Argeș precizează că se află din luna iunie în procedură legală de achiziție publică pe noul cadru legislativ și că încă nu a fost demarată distribuția fructelor în școli, procedura fiind în derulare. Cu alte cuvinte, deși școala a început de două luni, elevii din Argeș încă nu primesc fructe și legume proaspete.

Comments

comments