De la „Rapsodiile române” la „Cântece de pustiu” la Filarmonica Pitești

De la „Rapsodiile române” la „Cântece de pustiu” la Filarmonica Pitești. Filarmonica Piteşti organizează vineri, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral Muzica românească – de la «Rapsodiile române» la «Cântece de pustiu».

Soliști, Raluca Voicu-Arnăuțoiu (vioară), Manuela Giosa (pian), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini). Este un proiect finanțat de AFCN la care Filarmonica Pitești este partener cultural.

În afara concertului cameral va rula un film de prezentare a unor documente inedite despre Constantin Silvestri, George Enescu și Mihail Jora și un altul de prezentare biografică dedicat lui Constantin Silvestri și realizat de Monica Tănase.

Raluca Voicu-Arnăuţoiu, conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a studiat vioara la Conservatorul din Bucureşti şi s-a perfecţionat la cursuri de specialitate la Conservatorul Fiesole, din Italia. Fosta violonistă a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti a susţinut numeroase concerte la Ateneu, Institutul Polonez, Institutul Goethe, Institutul Francez, Ambasada Germaniei, Institutul Maghiar ş.a. De asemenea, a fost aplaudată pe scene din Italia, Germania, Republica Moldova etc. Doctor în muzică, Raluca Voicu-Arnăuţoiu a participat la emisiuni de radio şi televiziune, la festivaluri în ţară şi în străinătate şi a susţinut comunicări la simpozioane naţionale şi internaţionale. A publicat articole în reviste de specialitate, dar şi cărţi dedicate compozitorilor români şi străni. Este fiica partizanului anticomunist Toma Arnăuţoiu, locotenent în Armata Regală Română, cel care, între anii 1949 – 1958, a condus rezistența armată anticomunistă din Munţii Făgăraș.

Manuela Giosa a studiat pianul la Liceul de Muzică „George Enescu“ şi la Universitatea Naţională de Muzică, ambele din Bucureşti. Are în palmares numeroase premii la concursurile internaţionale din Italia şi Belgia. A urmat cursuri de perfecţionare îndrumată fiind de profesori de referinţă din Spania şi Franţa. Conf. univ. dr. la UNMB, Manuela Giosa a susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Italia, Franţa, Belgia, Austria şi Germania. A realizat înregistrări solo şi de muzică de cameră la Radio România şi Televiziunea Română.

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică, ambele din București. La aceeași universitate de prestigiu au finalizat și celelalte formele de învățământ: master, doctorat, postdoctorat. Cei doi au obținut numeroase distincții, fiind laureați ai concursurilor de gen din România, dar și din Bulgaria, Grecia, Spania, Polonia, Franța. Au participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori de renume din țară și din străinătate. Din 2005 formeză un duo artistic, susținând peste 300 de recitaluri și concerte în țară și în străinătate.

Cei patru artiști au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.