De la 1 ianuarie 2012, se decontează şi TVA-ul pentru fondurile europene

O veste foarte bună pentru argeşenii care vor să obţină fonduri europene începând de anul viitor. Taxa pe valoarea adăugată aferentă proiectelor finanţate din fonduri structurale şi de coeziune va deveni cheltuială eligibilă şi va fi suportată din fonduri comunitare. Reglementările se vor aplica pentru contractele încheiate începând cu 1 ianuarie 2012. „Hotărârea are în vedere două obiective: pe de-o parte, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare prin faptul că TVA devine eligibilă, deci poate fi suportată din fondurile comunitare.

Pe de altă parte, are un efect pozitiv asupra beneficiarilor, care vor putea astfel să-şi deducă această cheltuială, care va fi suportată din fonduri UE”, a precizat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Acesta a mai spus că noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012, iar în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei Hotărâri, vor fi emise instrucţiuni  de aplicare la nivelul autorităţilor de management. Ministrul Orban a menţionat că vor fi permise unele exceptări de la aplicarea noii reglementări, bazate pe analizele efectuate de fiecare dintre autorităţile care gestionează fonduri comunitare.
OJPDRP Argeş (Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit) se numără, la ora actuală, printre cele mai eficiente şi active oficii din cadrul APDRP. După cum ne-au precizat specialiştii de la Direcţia de Relaţii Publice a APDRP, de la începutul demarării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (martie 2008) şi până la începutul acestei toamne, instituţia condusă de Marius Jurubiţă a contractat nu mai puţin de 1.333 de proiecte, care au atras, în total, fonduri europene nerambursabile în valoare de 101 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.