De Înălțare… Pendiuc scapă de închisoare

Judecătoria Pitești a admis joi, 13 iunie, propunerea de liberare condiționată în cazul fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

Pendiuc se află în detenție după ce Curtea de Apel București a decis condamnarea lui la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”.

Acesta a executat mai bine de un an şi opt luni din pedeapsa dată, la care se adaugă şi recompensele obţinute ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

’’Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni privind pe condamnatul PT, CNP …, fiul lui …, în prezent deținut la Penitenciarul Mioveni. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 374/2023 din 05.05.2023 emis de Tribunalul București, Secția I Penală în baza sentinţei penale nr. 143 din 12.02.2020 pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală, astfel cum a fost modificată prin decizia penală nr. 927/A din data de 05.05.2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția I Penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. În temeiul art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) C. pr. pen. onorariul parțial al apărătorului din oficiu în cuantum de 170 de lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei de pe minută”, se arată pe portalul instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.