De ce să alegi panouri solare pentru casa ta

Schimbările climatice din ultimii ani au adus consecințe nefaste asupra naturii, chiar dacă noi, poate, nu le resimțim în mod direct. Efectele constau în intensificări ale dezastrelor meteo, vreme instabilă, topirea ghețarilor sau pierderea a zeci de specii de animale și oameni care se îmbolnăvesc direct din cauza aerului din ce în ce mai greu de respirat și mai toxic. Aceste schimbări au survenit în urma activității umane intense, mai ales de la Revoluția Industrială și până în prezent, poluând aerul, solul, apa, consumând multă energie neregenerabilă, prin combustibili fosili. Toate sunt cauzate de noi, dar tot prin implicarea și schimbarea noastră pot fi îndreptate, vindecate și rezolvate.

Soluții sunt – de la schimbarea comportamentului de consum, a materialelor din care se fabrică produsele și ambalajele, la alegerea altor resurse de energie. Cel mai simplu este să le implementăm, ușor-ușor, în viața și în casa noastră. Una dintre soluțiile pe care vrem să ți le prezentăm constă în utilizarea panourilor solare.

Ce sunt panourile solare?

Un panou solar este un dispozitiv ce captează și transformă radiația solară în energie electrică și termică pentru locuință, gospodărie sau pensiuni, cabane, sau alte tipuri de clădiri. Energia solară este inepuizabilă, regenerabilă, stocabilă și nu poluează! Aceste panouri, amplasate strategic pe acoperișuri sau zone bine expuse la soare, pot aduce pe gratis căldură, apă caldă și lumină pentru nevoile gospodăriei.

În funcție de energia pe care o oferă – termică sau electrică, panourile solare sunt de două tipuri: termice (pentru căldură) sau fotovoltaice (pentru electricitate). Energia captată poate fi transformată prin intermediul unui invertor în curent alternativ și poate fi stocat în baterii, chiar și atunci când nu este lumină mai mult timp, pentru noapte.


Avantajele energiei solare

Atunci când folosești panouri solare, este independent energetic. Nu ești legat de o rețea energetică, ori dacă aceea este defectuoasă, ai un plan de rezervă pe care te poți baza.

Economii pe termen lung. La început, investiția este, într-adevăr, mare. Odată pus la punct întregul sistem de panouri solare, costurile se amortizează pe termen lung, deoarece energia solară este gratis. Plata căldurii sau a apei calde nu mai are cum să fie o problemă odată ce ai panouri solare.

Este cu adevărat eco-friendly. Prin folosirea energiei regenerabile, inepuizabile, nepoluante, eviți utilizarea combustibililor fosili și poluarea cu aceștia. Casa ta devine eficientă energetic, fără a deranja pământul care deja suferă.

Acest tip de energie mai are un mod în care NU poluează – fonic. Panourile solare și tehnologia prin care acestea funcționează este una complet silențioasă și potrivită oricărui mediu în care sunt utilizate.

Dezavantajele panourilor solare

După cum am menționat mai sus, implementarea acestui sistem necesită sume mari la început, fiind vorba despre o tehnologie mai nouă. Cu toate acestea, faptul că nu ai costuri pentru energie atenuează acest mic inconvenient inițial.

De asemenea, un alt minus este puterea limitată de care dispune această tehnologie. Uneori, nu este suficientă puterea strict din această resursă, fiind nevoie de puțin ajutor și din altă parte.

Un ultim dezavantaj constă în dependența de soare, de climat și de vreme. În funcție de localizarea geografică, amplasare, de factori externi, putem duce lipsă de soare. Numărul de zile însorite într-un an pentru anumite regiuni, dacă suntem în zone cu climat ploios sau dacă alte clădiri ne umbresc proprietatea, este imposibil să apelăm la această alternativă.

Panouri solare pentru casa ta

Cu toate acestea, panourile rămân o soluție fiabilă și utilă în diminuarea efectelor negative ale activităților umane. Printr-o astfel de măsură aducem beneficii asupra planetei, dar și asupra sănătății noastre, reducând poluarea și emiterea gazelor cu efect de seră.

Dinamic – Electric, o platformă amplă cu echipament electric și electronic, pune la dispoziție kit-uri și panouri solare, alături de cabluri, invertoare și baterii solare, destinate acestei nevoi. Aici găsești produse de calitate, de la producători renumiți, disponibile în așa fel încât să alcătuiești sistemul complet de energie solară pentru casa ta. Intră pe platformă și alege cele mai potrivite produse pentru tine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here