De anul viitor, fermierii sunt obligaţi să folosească pentru culturile agricole doar sămânță certificată

Fermierii au fost anunțați că pentru anul de cerere 2016, la APIA vor trebui să facă dovadă că au înființat anumite culturi agricole folosind doar sămânță certificată.

Dacă nu îndeplinesc această condiţie, agricultorii își pierd pentru acea cultură sprijinul cuplat aferent anului de plată respectiv.

Potrivit directorului APIA, Mihai Puţintei, documentele necesare care dovedesc achiziția și certificarea semințelor sau loturilor semincere în scopul acordării sprijinului cuplat în sectorul vegetal vor fi solicitate fermierilor activi începând cu campania anului 2016 de primire a cererilor unice de plată.

Sămânța certificată trebuie folosită pentru culturile de soia, lucernă, fasole boabe pentru industrializare, cânepă pentru ulei și fibre, orez, cartof, sfeclă la zahăr, tomate destinate industrializării, castraveților destinați industrializării, legumelor cultivate în seră: tomate și castraveți pentru consum în stare proaspătă sau destinați industrializării, ardei și varză pentru consum în stare proaspătă și legume cultivate în solare: tomate și castraveți pentru consum în stare proaspătă, castraveți destinați industrializării, ardei-varză-vinete pentru consum în stare proaspătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.