cireseConform specialiştilor în pomicultură, anul acesta, cireşele se vor coace cu aproape 10 zile mai devreme, explicaţia constând în vremea călduroasă, dar şi a precipitaţiilor abundente. Astfel, după cum spun chiar specialiştii în domeniu, în aproximativ două săptămâni vom avea cireşe româneşti pe piaţă, iar producţia din acest an va fi chiar mai mare, cu 10 – 15%, decât cea de anul trecut. În ceea ce priveşte preţul cireşelor româneşti, acesta va fi comparabil cu cel de anul trecut. În 2013, preţul unui kilogram de cireşe era de 10 lei la începutul lunii iunie, ajungând chiar şi la 6 lei în luna iulie. După prognoza specialiştilor argeşeni, aceeaşi situaţie se întâlneşte în acest an şi în cazul caiselor şi piersicilor, care se vor coace cu cel puţin o săptămână mai devreme. Chiar dacă în lunile anterioare au fost înregistrate diferenţe mari de temperatură, care au afectat circa 15% din lăstari, specialiştii pomicoli spun că fructele rămase vor compensa pierderile. Astfel, vom avea o producţie bună, atât din punct de vedere calitativ, cât şi din punct de vedere calitativ, atât la piersici, cât şi la caise.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI