Datele de identificare şi alte informaţii despre instituţiile publice, publicate on-line

Actele de identitate ale instituţiilor publice, postate pe www.transparenta-bugetara.gov.ro.

Ministerul Finantelor vine cu noi informatii despre institutiile publice din tară. Din 28 aprilie 2016, pe www.transparenta-bugetara.gov.ro orice persoană poate găsi fisele a peste 13.700 de entităti publice. Acestea contin toate datele de identificare a institutiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale si de corespondentă. Tot aici, cei interesati pot găsi informatii despre institutiile subordonate si cele cărora li se subordonează.
Ministerul Finantelor Publice a venit în întâmpinarea utilizatorilor www.transparenta-bugetara.gov.ro cu instructiuni care să le usureze accesul la informatii. Pe site veti găsi pasii ce trebuie urmati pentru a vizualiza executiile bugetare detaliate si rapoartele agregate precum si informatii generale legate de publicarea situatiilor lunare.

Date de background despre www.transparenta-bugetara.gov.ro:

·        Este cel mai important exercitiu de transparentă si de disciplină bugetară din România.
·        Este cea mai mare bază de date cu informatii despre cca. 13.700 de institutii publice–・de la scoli, grădinite, spitale până la ministere, Parlament.
·        Platforma a fost lansată la începutul lunii martie. De atunci au fost peste 47.700 de accesări unice si peste 62.500 de descărcări de documente.
·        Utilizatorii pot avea acces la toate informatiile despre veniturile si cheltuielile din sectorul public la nivel de detaliu, asa cum au fost acestea aprobate de fiecare ordonator, si la nivel agregat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here