Potrivit unor documente în exclusivitate legate de tragedia din Apuseni, tvr.ro scrie că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea a anunţat că a localizat aeronava prăbuşită la ora 16.02, adică la un sfert de oră de la impactul cu solul. A dat însă coordonate aflate la distanţă mare de locul în care se afla avionul. Avionul care s-a prăbuşit luni în Apuseni a decolat la ora 13.35 de pe Aeroportul Băneasa şi urma să aterizeze pe aeroportul din Oradea la 16.35. Aeronava a dispărut însă de pe radare. La ora 16.02, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea a anunţat că a localizat aeronava prăbuşită. Potrivit conversației, făcută publică, Turnul de control Oradea nu știa că aeronava s-a prăbușit. La ora 16.04, ISU Oradea revine şi sună Turnul de control confirmând că avionul s-a prăbușit.
 
Reacția operatorului: Am înțeles. Vai, ce nașpa.
 
EXE TWR ORADEA – Alo?
ISU – Turnu Sunteţi?
EXE TWR ORADEA – Da, da
ISU – Bună ziua, Generalul Bas, Sef ISU Crişana. Alo?
ISU – … Ce puteţi să-mi spuneţi despre cursa asta cu sanitaru asta?
EXE TWR ORADEA – Momentan nimic. Ruta am înţeles că-l aude cu întrerupere, nu se aude cu noi, nu-i dăm frecvenţa şi nici pe radar nu-l vedem
ISU – Şi nu ştim în ce zonă îi acuma?
EXE TWR ORADEA – Deci ultima oară a fost la vreo 60 de kilometri de intrare cu noi în zonă
ISU – Asta ce înseamnă?
EXE TWR ORADEA – În exteriorul zonei, în sud est faţă de Oradea, deci teoretic ar trebui să-mi intre cam în 10-15 minute, ar trebui să fie cu mine în fonie, să încerce să mă contacteze
ISU – Da nu-i căzut?
EXE TWR ORADEA – Nu credem că-i căzut, noi credem că nu are aboslut nimic, din câte ştim noi e ok.
 
Avionul însă căzuse. La 16:01 copilotul Răzvan Petrescu l-a sunat pe tatăl său şi i-a spus că au aterizat forţat între Peştera Scărişoara şi localitatea Beliş. Aceleaşi locaţii au fost precizate de medicul Zamfir şi atunci când a sunat la 112. La ora ora 16:04 se reia discuţia dintre turnul de control din Oradea şi Inspectaratul pentru situaţii de urgenţă Oradea.
APEL 16:04:36
EXE TWR ORADEA – Oradea, alo!
ISU – E căzut!
EXE TWR ORADEA – E căzut?
ISU – Am primit acum informaţia de la Inspectorul General, e căzut undeva între Câmpeni şi Abrud
EXE TWR ORADEA – Am înţeles. Vai ce naşpa! Ok
ISU – În judeţul Alba
EXE TWR ORADEA -……
ISU – Să vedem dacă se impune procedural să vedem cu căutarea
EXE TWR ORADEA – Ok! 
Odată stabilit locul accidetului, la ROMATSA nu au fost declanşate procedurile de căutare. ISU însă a anunţat pe parcusul următoarelor minute trei locaţii diferite: sud de Fântânele şi localitatea Beliş. (sursa: cotidianul.ro)
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI