Dara, Helios şi Ion Sănduloiu, la antrenament şi testare în Munţii Dolomiţi, Italia

În perioada 10-14 aprilie, doi salvatori montani români vor participă la Stagiul European de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie în Avalanşă, acţiune organizată de Comitetul Internaţional de Salvare Alpină CISA-IKAR, împreună cu salvatorii montani italieni, în Passo Rolle, Trentino, în munţii Dolomiţi.

Cei doi salvamontisti sunt Ion Sanduloiu, de la Salvamont Argeş, cu câinii Helios şi Dara şi Carlos Tascău de la Salvamont Gorj, cu câinele Recco.

Această acţiune de pregătire şi testare a unităţilor canine de intervenţie în avalanşă se organizează la nivel european o dată la doi ani, urmărindu-se nivelul de pregătire a fiecarei unităţi canine, identificarea bunelor practici din experienţa fiecărei ţări şi adoptarea şi aplicarea celor mai bune metode în formarea şi menţinerea unui nivel ridicat de performanţă a tandemului câine+salvator.

Salvamont Romania, recunoscut pentru progresele de excepţie reuşite în ultimii ani în acest domeniu, şi-a depus candidatura pentru organizarea ediţiei din anul 2020 a acestei acţiuni, locaţia propusă fiind baza Cota 2000 Transfăgărăşan, a salvamontiştilor din Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.