Dănuţ Bica, deputat PNL, susține că învestirea Guvernului Orban reprezintă singura șansă pentru România în această perioadă critică.

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica apreciază că demiterea Guvernului Dăncilă prin ultima moțiune de cenzură inițiată de PNL nu trebuie să ne lase să dăm uitării răul pe care l-au făcut României guvernele PSD din ultimii șapte ani și jumătate:

Demiterea Guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL și votată de către 238 de senatori și deputați nu trebuie să ne lase să uităm faptul că guvernele PSD din ultimii șapte ani și jumătate s-au dovedit a fi total incapabile să conducă România către nivelul mediu de dezvoltare atins pe teritoriul Uniunii Europene. În această perioadă, țara noastră a înregistrat mai mulți pași înapoi decât înainte și a ratat oportunități uriașe de a progresa, în timp ce statele vecine au realizat creșteri impresionante ale bunăstării propriilor cetățeni.
Realizarea pe care liderii PSD o flutură cel mai des în fața electoratului este cea referitoare la așa-zisa creștere a standardului de viață al populației, înfăptuită prin majorarea veniturilor salariaților din sistemul public. Românii știu însă că guvernanții social-democrați nu au dat banii pentru aceste creșteri salariale din buzunarele personale, ci din ale noastre, ale tuturor, și din sutele de miliarde împrumutate, pe care vor trebui să le returneze în viitor copiii și nepoții noștri. Totodată, miniștrii PSD nu recunosc nici în ruptul capului că sub guvernările roșii, deși pe hârtie veniturile oamenilor au crescut, România este țara membră a Uniunii Europene care a înregistrat în ultima perioadă cea mai mare creștere atât a prețurilor pentru produsele de bază sau de folosință îndelungată, cât și a tarifelor pentru serviciile de strictă necesitate. În consecință, datele publicate lunar de Institutul Național de Statistică demonstrează negru pe alb că, deși românii au ceva mai mulți bani în buzunare, puterea de cumpărare de care dispun este de fapt mai mică decât în urmă cu 3-4 ani. Așadar, și această realizare de căpătâi a guvernanților PSD este de fapt o știre falsă.”

Deputatul PNL Dănuț Bica consideră că sub guvernările PSD țara noastră a înregistrat mai mulți pași înapoi decât înainte și numai Ludovic Orban și echipa liberală pe care o conduce sunt capabili să redirecționeze România, în cel mai scurt timp, pe drumul spre mult-dorita normalitate:
,,În același timp, am văzut cu toții cum, în ultimii șapte ani și jumătate, Polonia, Ungaria, Bulgaria și chiar Serbia au construit mii de kilometri de autostrăzi, au modernizat alte mii de kilometri de cale ferată, au reabilitat întreaga infrastructură școlară și au edificat un sistem de sănătate la standarde internaționale, în cea mai mare parte prin utilizarea fondurilor europene nerambursabile. În România condusă de PSD, autostrăzile Pitești-Sibiu, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, Comarnic-Brașov sau Pitești-Craiova au rămas doar la nivelul unor mâzgăleli făcute pe harta țării de către numeroșii și incompetenții miniștrii care au gestionat în acest timp sectorul transporturilor. După șapte ani și jumătate de guvernare PSD, mii de școli se găsesc în aceeași situație precară ca la începutul anilor 90, spitalele regionale au rămas tot în stadiul de dorință, iar cele existente sunt în continuare adevărate pericole pentru pacienți. În șapte ani și jumătate, PSD ne-a adus în situația de a fi datori peste 125 de miliarde de lei, iar în tot acest timp s-au plătit pentru creditele făcute de Guvern peste 70 de miliarde de lei. Oare ce s-ar fi putut realiza pentru români cu aceste sume de aproape 200 miliarde de lei dacă ar fi fost cheltuite cu înțelepciune?
În acest context, consider că sunt demne de toată admirația curajul și responsabilitatea dovedite de Ludovic Orban care, lăsând deoparte orice calcul politic, a decis să-și asume guvernarea, pentru a scoate România din starea de dezastru economic și social în care au adus-o cabinetele PSD din ultimii ani. Am toată încrederea că Ludovic Orban și echipa liberală pe care o conduce vor reuși, în cel mai scurt timp, să redirecționeze țara pe drumul spre mult-dorita normalitate. Guvernul Ludovic Orban care va fi supus astăzi votului de învestitură în Parlament reprezintă singura șansă pentru România în această perioadă critică.”

Comments

comments